Banoffee Pie i glas

Märker ni att jag är helt frälst av dulche de leche? Den från Pampas Deli är bara så himla god och smakrik så jag vill ha den i allt jag bakar haha. Hoppas ni inte har tröttnat på dulche de leche recept för jag har massor mer i lager! Igår gjorde jag en snabb och enkel variant av Banoffee Pie som serveras i glas. Du behöver inte mer än 15 minuter för att slänga ihop den här efterrätten!
Have you noticed that I am completely in love with dulche de leche? The one from Pampas Deli are just so amazingly good and tasty so now I want it in everything I bake haha. Yesterday I made a quick and easy variant of Banoffee Pie, served in glasses. You do not need more than 15 minutes to throw together this dessert!
Serves about 3 servings

Ingredients (banoffee pie in glass):
50 g butter
7 digestive biscuits
0,5 cup walnuts
2 bananas
1 cup Dulche de leche classic
4 cup heavy cream
grated chocolate and berries for garnish

Do this:
1. Melt the butter in a saucepan.
2. Mix digestive biscuits and walnuts in a food processor into fine crumbs. Put it in a bowl.
3. Add the butter and mix well.
3. Slice the bananas and whisk the cream.
4. Drizzle Dulche de leche on the inside of the glasses. I used a piping bag which I cut a small opening to to get to it nicely.
5. Add the butter crumble to the bottom, then whipped cream, sliced bananas, whipped cream again, and finally grated chocolate and berries. Done and can be eaten right away!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Banoffee Pie i glas

Portioner: 3

Ingredienser

50 g smör
7 digestivekex
1 dl valnötter
2 bananer
2,5 dl dulche de leche classic
4 dl vispgrädde
riven choklad och bär till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

50 g smör
7 digestivekex
1 dl valnötter
2 bananer
2,5 dl dulche de leche classic
4 dl vispgrädde
riven choklad och bär till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa digestivekex och valnötter i en matberedare till fina smulor. Lägg det sen i en skål.
  3. Tillsätt smöret och blanda väl.
  4. Skiva bananerna och vispa upp grädden.
  5. Ringla dulche de leche på insidan av glasen. Jag använde en spritspåse som jag klippte en liten öppning till för att få till det snyggt.
  6. Lägg digestive- och smörkross i botten, sedan vispgrädde, skivade bananer, vispad grädde igen och till sist riven choklad och bär. Klart och kan ätas direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa digestivekex och valnötter i en matberedare till fina smulor. Lägg det sen i en skål.
  3. Tillsätt smöret och blanda väl.
  4. Skiva bananerna och vispa upp grädden.
  5. Ringla dulche de leche på insidan av glasen. Jag använde en spritspåse som jag klippte en liten öppning till för att få till det snyggt.
  6. Lägg digestive- och smörkross i botten, sedan vispgrädde, skivade bananer, vispad grädde igen och till sist riven choklad och bär. Klart och kan ätas direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jasmine
7 years ago

Det ser fantastiskt ut! Jag upptäckte själv banoffiepaj för bara ett litet tag sedan och blev förälskad på stört! Tack för att du delar med dig av härligheten tillredd på ett snabbt och enkelt sätt.
Kram

Jenn - forever abroad
7 years ago

Banoffee kan ju vara något av bland det bästa och godaste jag vet!

Anonymous
7 years ago

gott

Angie
7 years ago

Ser supergott ut! Tack för tipset 🙂

Klara
7 years ago

Wooow, detta låter verkligen så himla gott. Skulle gärna prova, hoppas vi har alla ingredienser hemma!

Anonymous
7 years ago

men åååh så gott, dör lite! Ska nog laga middag snart, bara för att jag inte ska springa och handla ingredienser 😛

Pia
Pia
7 years ago

Åh, jag älskar banoffie, detta måsta jag prova! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?