Vit chokladmousse utan gelatin

Mitt nästa tillskott till gelatinfria tårtfyllningar är denna fluffiga vita chokladmousse. Passar perfekt tillsammans med andra syrliga fyllningar som till exempel hallon- eller citronmousse. Dessutom är den väldigt stabil vilket är bra om du precis som jag gillar att ha ordentligt med fyllning mellan bottnarna. Det här receptet räcker till ett generöst lager fyllning på en tårta med diameter på ca 22 cm (bilden visar inte hela satsen).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vit chokladmousse utan gelatin

Ingredienser

150 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

150 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Hacka den vita chokladen grovt. Lägg chokladbitarna i en skål och smält chokladen i micro eller över ett kokande vattenbad. Låt svalna under tiden som du förbereder äggen.
  2. Separera äggulorna från äggvitan och blanda ner en äggula i taget. Fortsätt sedan blanda tills du får en jämn och blank smet. Låt svalna i rumstemperatur. Smeten ska dock inte ha hunnit stelna. Viktigt att den fortfarande är mjuk men sval så att du kan blanda ihop den med grädden.
  3. Vispa upp grädden. Den ska vara ganska hårt vispat men det ska fortfarande finnas marginal för att vända ner den vita chokladen utan att grädden hinner bli smör.
  4. Vänd ner den vita chokladsmeten i vispgrädden med slickepott tills allt är väl blandat. Låt moussen vila i kylskåoet i minst 3 timmar eller tills den blivit stabil och fluffig, innan du fyller din tårta med den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Hacka den vita chokladen grovt. Lägg chokladbitarna i en skål och smält chokladen i micro eller över ett kokande vattenbad. Låt svalna under tiden som du förbereder äggen.
  2. Separera äggulorna från äggvitan och blanda ner en äggula i taget. Fortsätt sedan blanda tills du får en jämn och blank smet. Låt svalna i rumstemperatur. Smeten ska dock inte ha hunnit stelna. Viktigt att den fortfarande är mjuk men sval så att du kan blanda ihop den med grädden.
  3. Vispa upp grädden. Den ska vara ganska hårt vispat men det ska fortfarande finnas marginal för att vända ner den vita chokladen utan att grädden hinner bli smör.
  4. Vänd ner den vita chokladsmeten i vispgrädden med slickepott tills allt är väl blandat. Låt moussen vila i kylskåoet i minst 3 timmar eller tills den blivit stabil och fluffig, innan du fyller din tårta med den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

mums vad mkt gott du gör

Anonymous
8 years ago

åh vad gott

Agnes
8 years ago

Åh, så gott det ser ut!!

Fatima
8 years ago

Åh bästa utan gelatin, för att mycket i butiker så innehåller de gelatin och recept ute på nätet har oftast gelatin i sig.

anonym
anonym
1 year ago

Om man vill göra den vegansk, choklad löser jag men vad byter jag ut ägg gulorna mot? tips?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?