


Igår var familjen sugen på något sött och då slängde jag ihop den här super enkla men också super mumsiga vaniljpannacottan med dulche de leche swirl. Jag smaksatte också pannacottan med rivet citronskal för att få det extra fräscht. Toppade gjorde jag med pecannötter för att väga upp krämigheten och bär! Det här receptet räcker till 6 portioner och är självklart fritt från gelatin 🙂
Ingredienser (vaniljpannacotta med dulche de leche swirl):
6 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1,5-2 dl dulche de leche (jag använde Baking från Pampas Deli som är tjockare i konsistensen och passar perfekt för swirl).
Gör såhär:
1. Koka upp vispgrädde, agar agar, strösocker och vaniljpulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt rivet citronskal.
3. Häll upp pannacottafyllningen i 6 stycken portionsglas. Låt pannacottan svalna i rumstemperatur innan du lägger lite dulche de leche i varje glas och rör om för att få ett fint swirl-mönster.
4. Låt glasen med pannacotta stå minst 2 timmar i kylskåpet innan servering.
—
Yesterday the family was craving something sweet so I threw together this super simple but also super yummy vanilla pannacotta with Dulche de leche swirl. I also flavored the panna cotta with grated lemon zest to get that extra fresh feeling. I topped the panna cotta with berries and pecan nuts for some texture and crunch! This recipe is enough for 6 servings and is as usual free from gelatin :)
Ingredients (vanilla pannacotta with Dulche de leche Swirl):
2.5 cups whipping cream
1.25 teaspoon of agar agar powder (or 1.5 cups sugar jelly multi, omit, then sprinkle with sugar)
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp vanilla powder
grated zest of 1 lemon
0.5-1 cup Dulche de leche (I used Baking from the Pampas Deli which is thicker in texture and ideal for swirl). Do this:
1. Boil the whipping cream, agar agar, powdered sugar and vanilla powder in a saucepan while stirring constantly.
2. Remove the pan from the heat and add the lemon zest.
3. Pour the panna cotta filling into 6 serving glasses. Let cool the panna cotta cool to room temperature before adding a little Dulche de leche in each glass and stir to get a nice swirl.
4. Let the glasses with pannacotta stand at least 2 hours in the refrigerator before serving.
2.5 cups whipping cream
1.25 teaspoon of agar agar powder (or 1.5 cups sugar jelly multi, omit, then sprinkle with sugar)
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp vanilla powder
grated zest of 1 lemon
0.5-1 cup Dulche de leche (I used Baking from the Pampas Deli which is thicker in texture and ideal for swirl). Do this:
1. Boil the whipping cream, agar agar, powdered sugar and vanilla powder in a saucepan while stirring constantly.
2. Remove the pan from the heat and add the lemon zest.
3. Pour the panna cotta filling into 6 serving glasses. Let cool the panna cotta cool to room temperature before adding a little Dulche de leche in each glass and stir to get a nice swirl.
4. Let the glasses with pannacotta stand at least 2 hours in the refrigerator before serving.
Men gott😍