Smulpaj i glas

Det är ofta jag gör om klassiska desserter till portionsformar i glas. Tycker att det är så smidigt och vackert. Speciellt när man får gäster över eller ska ta med sig fika på picknick. Den här gången blev det smulpaj med hallon och vaniljkräm. Dessa läckerbitar hade jag med mig idag ut på en picknick idag. Super mysigt! 
Nu är det bara att varva ingredienserna i portionsformar. Börja med att lägga vaniljkräm i botten, 1 cm djupt, sedan hallonfyllning och till sist är det bara att toppa med smuldeg. Klart att ätas och förvaras i kyl 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Smulpaj i glas

Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör

Ingredienser (smuldeg):
50 g smält smör
1,25 dl vetemjöl
0,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (hallonfyllning):
225 g frysta hallon
1 msk citronsaft

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör

Ingredienser (smuldeg):
50 g smält smör
1,25 dl vetemjöl
0,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (hallonfyllning):
225 g frysta hallon
1 msk citronsaft

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du vispar.
  3. Fortsätt sedan värma försiktigt under vispning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  4. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
  5. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
  6. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Blanda de torra ingredienserna till bottnen och rör ihop med smöret till en smulig massa.
  8. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut smulorna på den.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Blanda runt på plåten med jämna mellanrum. Låt svalna helt.
  10. Hallonfyllning: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Blanda ihop allt lätt.
  11. Värm upp på medelvärme tills hallonen blivit genomvarma. De ska inte hinna lösas upp helt.
  12. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du vispar.
  3. Fortsätt sedan värma försiktigt under vispning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  4. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
  5. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
  6. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Blanda de torra ingredienserna till bottnen och rör ihop med smöret till en smulig massa.
  8. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut smulorna på den.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Blanda runt på plåten med jämna mellanrum. Låt svalna helt.
  10. Hallonfyllning: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Blanda ihop allt lätt.
  11. Värm upp på medelvärme tills hallonen blivit genomvarma. De ska inte hinna lösas upp helt.
  12. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ISA
ISA
7 years ago

så snyggt upplägg med, skulle med stolthet servera det där 😉

a n n i k a
7 years ago

Mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?