Kyckling & mango chutney-wrapp med avocadokräm

Vädret här i Stockholm är helt fantastiskt. Sommaren och värmen är här på riktigt och med det kommer tillhörande aktiviteter som picknick och utflykter. Då tycker jag att wrapp är en perfekt måltid att göra för att ta med sig ut på äventyr. En mättande måltid i smidig förpackning.
Den här wrappen innehåller en super god kyckling som marinerats över natten i bland annat mango chutney, en läcker avocadokräm och såklart en massa fräscha grönsaker.
 

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kyckling & mango chutney-wrapp med avocadokräm

Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser (mango chutney kyckling):
800 g kycklingbröstfile
2 msk soya
1 dl mango chutney
1 tsk paprikapulver 
0,5 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Olivolja till stekning 

För att göra avocadokrämen behöver du:
1 ätmogen avocado
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap 
salt & peppar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ingredienser (mango chutney kyckling):
800 g kycklingbröstfile
2 msk soya
1 dl mango chutney
1 tsk paprikapulver 
0,5 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Olivolja till stekning 

För att göra avocadokrämen behöver du:
1 ätmogen avocado
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap 
salt & peppar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skär kycklingen i lika stora tärningar.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt kycklingen till den. Se till så att alla kycklingtärningar är täckta av marinaden. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
  3. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion.
  4. Stek kycklingtärningarna på hög värme i olivoljan bara tills de fått lite yta.
  5. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg kycklingen på den. Tillaga kycklingen längst upp i ugnen i ca 20 minuter. Låt kycklingen svalna innan du har den i dina wrapps.
  6. Avokadokräm: Gröp ur innehållet i avocadon, avlägsna kärnan och mixa ihop avocado med resterande ingredienser tills du får en slät kräm.

Sedan är det bara att fylla fyra wrapp-bröd med salladsblad, urkärnade plommontomater, kyckling, avocadokräm och hackad rödlök.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skär kycklingen i lika stora tärningar.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt kycklingen till den. Se till så att alla kycklingtärningar är täckta av marinaden. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
  3. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion.
  4. Stek kycklingtärningarna på hög värme i olivoljan bara tills de fått lite yta.
  5. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg kycklingen på den. Tillaga kycklingen längst upp i ugnen i ca 20 minuter. Låt kycklingen svalna innan du har den i dina wrapps.
  6. Avokadokräm: Gröp ur innehållet i avocadon, avlägsna kärnan och mixa ihop avocado med resterande ingredienser tills du får en slät kräm.

Sedan är det bara att fylla fyra wrapp-bröd med salladsblad, urkärnade plommontomater, kyckling, avocadokräm och hackad rödlök.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Mums!

Fatima
8 years ago

Åh vad jag älskar kyckling och detta ska jag definitivt prova

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?