Rulltårta med dulche de leche

Denna lilla bakelse tog rulltårtekonceptet till en helt ny nivå! Rulltårtan är fylld med kolasås, spacklad med grädde och dekorerad med chokladglasyr och färska bär. Mums!
Ingredients (cake base):
2 eggs
1.5 dl granulated sugar
1.5 dl flour
1 teaspoon baking powder

Filling & Decoration:
1 jar of dulche de leche
3 dl whipping cream
fresh berries
chocolate glaze

Do this:
1. Preheat the oven to 250 degrees celsius.
2. Beat eggs and sugar until white and fluffy.
3. Mix flour and baking powder and sieve into the egg batter. Turn gently until everything is well mixed.
4. Place baking paper on a baking sheet and spread the batter into a rectangle.
5. Bake in center of oven for about 5 minutes.
6. Allow the cake to cool before spreading on Dulche de leche. Leave at least 1 cm plot along one short side. Roll the cake to a stump.
7. Decorate the cake with cream, chocolate glaze and fresh berries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Förhandsbeställ min nya bok signerad:

Rulltårta med dulche de leche

Ingredienser

Rulltårta:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning & Dekoration:
1 burk dulche de leche
3 dl vispgrädde
färska bär
chokladglasyr

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Rulltårta:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning & Dekoration:
1 burk dulche de leche
3 dl vispgrädde
färska bär
chokladglasyr

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg smeten.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  6. Låt kakan svalna innan du breder på dulche de leche. Lämna dock minst 1 cm tomt längs med ena kortsidan. Rulla tårtan till en stubbe.
  7. Spackla rulltårtan med grädde och dekorera med chokladglasyr och färska bär.

Steg för steg

Det finns inget steg för steg för detta recept

Video
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg smeten.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  6. Låt kakan svalna innan du breder på dulche de leche. Lämna dock minst 1 cm tomt längs med ena kortsidan. Rulla tårtan till en stubbe.
  7. Spackla rulltårtan med grädde och dekorera med chokladglasyr och färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
31 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CAMILLAESI
7 years ago

Åh vad gott det ser ut!

Sharon
7 years ago

Gud vad gott det såg ut att vara! Synd att jag har bestämmt mig för att inte äta något sött under hela året hahaha

Anonymous
7 years ago

OMG!!!

Anonymous
7 years ago

Jag älskar dulce de leche, det är ju magiskt gott 🙂
Nu är jag dock inne i en sockerfri period, så rulltårtan får vänta 🙂
Blir sockerfria chokladbollar i kväll istället.
http://chocochock.se

Johanna
7 years ago

vad gott!

Anonymous
7 years ago

Åh mums, så gott! 🙂

Anonymous
7 years ago

Gott =)

Ida
Ida
7 years ago

Inte bra för mig att följa mat/bak-bloggar, blir bara suktad eller hungrig, hahah!
Men gott!!!

Jasmine
7 years ago

Det ser så ljuvligt ut!
Kram

Annsoh
7 years ago

Hoppas du får en trevlig helg! 🙂 kram!

Anonymous
7 years ago

Åhhh ser så gott ut!

När Annie fotograferar i Kalifornien
7 years ago

OMG så gott det ser ut 😀 Jisses människa, nu blev jag ju sötsugen.

ISA
ISA
7 years ago

alltsåååå det där vill jag äta. NU NU NU 😉

Anonymous
7 years ago

Åh så gott!!

Fröken
7 years ago

Mumma kardemumma! Vilken härlig blogg med otroligt fina bilder du har… Jag vill börja baka nu! 😉

JUNITJEJ
7 years ago

Så smaskigt!

melissa
7 years ago

å vad härlig och gott det ser ut:)

Anonymous
7 years ago

Mums vad gott

Maria
7 years ago

Denna skulle jag säkert gilla, jag ÄLSKAR dulce de leche! 🙂

Frida
7 years ago

Men wowo vilken mumsbit!

AnnaZtyle
7 years ago

Det där såg farligt gott ut!

Anonymous
7 years ago

Men lägg av vad gott! 😀

Anonymous
7 years ago

mums

Anonymous
7 years ago

Men åh så gott! 😀

Astrid
7 years ago

Hjääälp så gott!!

SOFIAMILK - skönhet och DIY
7 years ago

Det där ser SÅ gott ut!!

Josefine
7 years ago

Men åh så gott!

Helene
7 years ago

*o*

Jossan
7 years ago

Gud vad gott det ser ut!!!!!!
Fin blogg, kraam

Malin
7 years ago

Nu har jag hangt pa din blogg hela eftermiddagen och last bakat i arkivet. Oj vad mycket gott! Ska testa din kyckling du gjorde med soltorkade tomater och spinat, dock med quinoa till. 🙂 Tack for tipset!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?