Ingen fest utan tårta, ellerhur? I helgen firades en kär vän som funnit sin andra hälft med en möhippa. Jag är så oerhört glad för hennes skull och önskar dem ett underbart liv tillsammans. Till möhippan gjorde jag denna tårta som är fylld med hallon- och chokladmousse. Den är täckt med sugarpaste och alla dekorationer är gjorda i gum paste.
Och jag måste bara slå ett slag för agar agar istället för gelesocker som alternativ till gelatin. Chokladmousse har jag aldrig haft något problem att få stabil i och med att den görs med äggular (recept här) men hallonmoussen blev såå stabil! Det kommer inom kort att komma ett inlägg om fyllningar där jag pratar mer om detta men det är alltid lika härligt att hitta nya sätt att baka på!
—
No party without a cake, right? A dear friend and soon to be wife was celebrated this weekend. I am so incredibly happy for her and wish them a wonderful life together. For the bachelorette party, I made this cake filled with raspberry and chocolate mousse. It is covered with sugar paste and all the decorations are made of gum paste.
And I just have to strike a blow for agar agar instead of gelly sugar as alternatives to gelatin. I’ve never had any problems with getting chocolate mousse stable as I make it with egg yolk (recipe här) but the raspberry mousse was soo stable when making it with agar agar! There will shortly be a post about fillings where I talk more about this, but it’s always nice to find new ways to bake!
Ja kom gärna med ett inlägg med tips hur man kan få till bra mousser som är halal. Jag ska inshaAllah göra en tårta med rabarbermousse och vit choklad mousse men vet inte om jag ska använda mig av agar agar eller gelesocker… Hjäälp tack haha
Åh barakAllahu feeki, ska nog ta det då. Har testat vegegel innan men tycker inte den är så bra, samt gelesocker blir så sött.
// Umm_yasmiine 😉