Daim cupcakes

Eftersom att jag bakar så mycket har jag svårt att äta “färdig” choklad och godis bara sådär. När jag är sugen på Daim blir det därför i form av en smarrig cupcake. Basen är en vanlig chokladmuffins och frostingen är smarrig daimfluff som behöver förberedas kvällen innan eller minst 4 timmar innan den ska spritsas.
Since I bake so much, I have difficulty eating “finished” chocolate and candy just like that. When I’m hungry for Daim I’ll therefor eat it in the form of a yummy cupcake. The base is a regular chocolate muffin but the frosting needs to be prepared the night before.

Ingredients (daimfluff – frosting):
200 g of daim, minced
3 dl whipping cream

Do this:
1. Gently heat the cream and Daim in a saucepan and mix all the time. It should not boil!
2. When all Daim is melted into the cream, pour over the frosting into a bowl and let stand in refrigerator for at least 4 hours but preferably overnight.
3. Whisk the frosting to pipeable consistency and pipe on your cupcakes when they have cooled.

Ingredients (12 muffins):
5 dl flour
1.75 dl cocoa
1 teaspoon baking powder
0.5 teaspoons baking soda
1 pinch of salt
2.5 dl granulated sugar
100g melted butter
2.5 dl buttermilk
2 large eggs

Do this:
1. Preheat oven to 200 degrees celsius and spread 12 muffin cases in a muffin pan.
2. Mix the flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Set aside.
3. Mix the granulated sugar, melted butter, buttermilk and eggs in a large bowl. Sift the dry ingredients and whisk until smooth.
4. Spread the batter into the muffin cases and bake in middle of oven for about 20 minutes.

For additional scrumptious cupcakes, you can also decorate with chocolate icing and chopped Daim.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Daim cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (daimfluff – frosting):
200 g daim, finhackad
3 dl vispgrädde

Ingredienser (muffins):
5 dl vetemjöl
1,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2,5 dl strösocker
100 g smält smör
2,5 dl filmjölk
2 stora ägg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (daimfluff – frosting):
200 g daim, finhackad
3 dl vispgrädde

Ingredienser (muffins):
5 dl vetemjöl
1,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2,5 dl strösocker
100 g smält smör
2,5 dl filmjölk
2 stora ägg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Frosting: Värm försiktigt upp grädde och daim i en kastrull och blanda hela tiden. Fluffen får inte koka!

När all daim smält ut i grädden häller du över fluffet i en skål och låter stå i kylskåp i minst 4 timmar men helst över natten.

Vispa upp fluffet till spritsbar konsistens och spritsa på dina muffins när de svalnat helt.

Muffins: Värm ugnen till 200 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda strösocker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
För extra smarriga cupcakes kan du även dekorera med chokladglasyr och hackad daim.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Frosting: Värm försiktigt upp grädde och daim i en kastrull och blanda hela tiden. Fluffen får inte koka!

När all daim smält ut i grädden häller du över fluffet i en skål och låter stå i kylskåp i minst 4 timmar men helst över natten.

Vispa upp fluffet till spritsbar konsistens och spritsa på dina muffins när de svalnat helt.

Muffins: Värm ugnen till 200 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda strösocker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
För extra smarriga cupcakes kan du även dekorera med chokladglasyr och hackad daim.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kajsa Johansson
8 years ago

Ser jättegott ut!!

Alice Larsdotter
8 years ago

Vad använder du för kamera och objektiv? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?