Daim cupcakes

Eftersom att jag bakar så mycket har jag svårt att äta ”färdig” choklad och godis bara sådär. När jag är sugen på Daim blir det därför i form av en smarrig cupcake. Basen är en vanlig chokladmuffins och frostingen är smarrig daimfluff som behöver förberedas kvällen innan eller minst 4 timmar innan den ska spritsas.
 
Ingredienser (daimfluff – frosting):
200 g daim, finhackad
3 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Värm försiktigt upp grädde och daim i en kastrull och blanda hela tiden. Fluffen får inte koka!
2. När all daim smält ut i grädden häller du över fluffet i en skål och låter stå i kylskåp i minst 4 timmar men helst över natten.
3. Vispa upp fluffet till spritsbar konsistens och spritsa på dina muffins när de svalnat helt.
 
Ingredienser (12 muffins):
5 dl vetemjöl
1,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
 1 nypa salt
2,5 dl strösocker
100 g smält smör
2,5 dl filmjölk
2 stora ägg
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 200 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan.
3. Blanda strösocker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
För extra smarriga cupcakes kan du även dekorera med chokladglasyr och hackad daim.
 
 
Since I bake so much, I have difficulty eating ”finished” chocolate and candy just like that. When I’m hungry for Daim I’ll therefor eat it in the form of a yummy cupcake. The base is a regular chocolate muffin but the frosting needs to be prepared the night before.

Ingredients (daimfluff – frosting):
200 g of daim, minced
3 dl whipping cream

Do this:
1. Gently heat the cream and Daim in a saucepan and mix all the time. It should not boil!
2. When all Daim is melted into the cream, pour over the frosting into a bowl and let stand in refrigerator for at least 4 hours but preferably overnight.
3. Whisk the frosting to pipeable consistency and pipe on your cupcakes when they have cooled.

Ingredients (12 muffins):
5 dl flour
1.75 dl cocoa
1 teaspoon baking powder
0.5 teaspoons baking soda
 
1 pinch of salt
2.5 dl granulated sugar
100g melted butter
2.5 dl buttermilk
2 large eggs

Do this:
1. Preheat oven to 200 degrees celsius and spread 12 muffin cases in a muffin pan.
2. Mix the flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Set aside.
3. Mix the granulated sugar, melted butter, buttermilk and eggs in a large bowl. Sift the dry ingredients and whisk until smooth.
4. Spread the batter into the muffin cases and bake in middle of oven for about 20 minutes.

For additional scrumptious cupcakes, you can also decorate with chocolate icing and chopped Daim.

Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kajsa Johansson
4 år sedan

Ser jättegott ut!!

Alice Larsdotter
4 år sedan

Vad använder du för kamera och objektiv? 🙂

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x