Så här gör du:
- Cookie dough: Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj till en fluffig smet. Blanda ner mörk choklad, vetemjöl och mjölk. Blanda dock inte för mycket då vi inte vill utveckla gluten eftersom kakdegen kommer att ätas rå.
- Ställ kakdegen i kylskåpet tills du ska fylla dina cupcakes.
- Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, olja och strösocker till en fluffig smet.
- Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, kakao och bikarbonat. Sikta ner hälften av detta i smörfluffet och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl.
- Blanda ihop vaniljarom, snabbkaffe och mjölk. Tillsätt detta till smörsmeten tillsammans med saltet. Blanda väl.
- Sikta sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda försiktigt tills allt blandats väl.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 3/4.
- Rulla kakdegen till bollar stora som enkronor och lägg en i varje muffinsform.
- Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Buttercream: Vispa ihop vaniljsocker, äggvitor och strösocker över vattenbad i en värmetålig skål tills sockerkristallerna smält helt.
- Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa marängen till styva toppar.
- Marängen är klar när den har nått rumstemperatur. Tillsätt då florsocker och fortsätt vispa en stund.
- Klicka ner lite smör i taget i smeten samtidigt som du vispar på höghastighet. Frostingen är klar när du har fått en fluffig smet. Skulle den skära sig är det bara att fortsätta vispa tills den blir fluffig igen.
- Dekorera dina muffins med frosting och den cookie dough som blev över.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Dessa måste jag testa!
De ser magiska ut!
Yumieee!