Chai cupcakes

Jag har fått en grej för chailatte på siståne! Älskar verkligen den kryddiga smaken och idag gav jag mig på att översätta chailatten i en cupcake. Om den blev god? JA! Muffinsen är egentligen helt underbar i sig så jag skippade göra frostingen som jag hade tänkt göra till och toppade istället bara med vispad grädde, kakao och bär. Mums!

 
I’ve had a thing for chai latte recently and thought I’d try to translate the spicy flavours of a chai into a cupcake. The result was absolutely delicious. I intially aimed to make a frosting but the muffin itself is perfect as it is so I just topped it with whipped cream and some blueberries. The recipe serves 12 cupcakes, enjoy!
 
Ingredients:
2 pinches of ground cinnamon
2 pinches ground ginger
2 pinches of cardamom
2 tsp vanilla aroma (non-alcoholic)
1 dl milk
100g room tempered butter
2.25 dl granulated sugar
2 large eggs
4 dl all purpose flour
2 teaspoons baking powder

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius, and put 12 muffin cases in a muffin pan.
2. Pour the milk into a saucepan and add the spices. Heat the milk and remove from the heat as soon as you see that it begins to boil. Pour into a bowl and let cool.
3. Whisk the butter and sugar to a fluffy consistensy. Then add one egg at a time, while continuing beating.
4. Add the milk to the butter and sugar and whisk some more until you get a smooth batter.
5. Mix the flour and baking powder in a bowl and sift them into the batter. Turn gently with a spatula until all mixed well.
6. Bake your cupcakes in the middle of the oven for 25-30 minutes or until they get a nice color.
7. Top with heavy cream, cocoa and fresh berries!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chai cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

2 krm malen kanel
2 krm malen ingefära
2 krm kardemumma
2 krm vaniljarom (alkoholfri)
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping: Vispgrädde, kakao, färska bär.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

2 krm malen kanel
2 krm malen ingefära
2 krm kardemumma
2 krm vaniljarom (alkoholfri)
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping: Vispgrädde, kakao, färska bär.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp mjölken i en kastrull och tillsätt kryddorna. Värm upp mjölken och dra bort från plattan så fort du ser att den börjar koka. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Vispa upp smör och strösocker till ett ljust fluff. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt mjölken till smörfluffet och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  6. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en fin färg.
  7. Toppa med hårt vispad grädde, kakao och färska bär!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp mjölken i en kastrull och tillsätt kryddorna. Värm upp mjölken och dra bort från plattan så fort du ser att den börjar koka. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Vispa upp smör och strösocker till ett ljust fluff. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt mjölken till smörfluffet och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  6. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en fin färg.
  7. Toppa med hårt vispad grädde, kakao och färska bär!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Så fina cupcakes 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?