

Häromdagen så fick jag en idé till hur jag kunde förbättra ett av mina tidigare recept som jag publicerade förra sommaren. Dessa cupcakes är verkligen underbart goda och är inspirerade av den populära italienska desserten tiramisu. Receptet räcker till ca 8 stycken medelstora cupcakes.

Cupcaksen är bakade i och dekorerade med toppers från My Perfect Day. Även cupcakeställningen i form av ett pariserhjul är därifrån. Älskar färgkombinationen rosa, vit och silver!
Ingredienser (vaniljmuffins):
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dessa i äggsmeten.
5. Fördela smeten i en muffinsplåt med muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
6. Låt svalna ordentligt.
7. Doppa toppen av varje muffin i det starka kaffet, i knappt 2 sekunder. Låt vila medan du gör frostingen.
Ingredienser (tiramisu frosting):
300 g färskost
1 dl vispgrädde
5 msk florsocker
kakao för garnering
Gör såhär:
1. Vispa ihop färskost, vispgrädde och florsocker till en tjock och fluffig smet.
2. Spritsa dina cupcakes och garnera med kakao.
3. Förvara dina cupcakes i kylskåp.
I samarbete med My Perfect Day
—
The other day I got an idea for how I could improve one of my previous recipes that I published last summer. These cupcakes are really wonderful and inspired by the popular Italian dessert tiramisu. Serves about 8 pieces of medium-sized cupcakes.
The cupcakes are baked in and decorated with cupcake cases and toppers from My Perfect Day. The Ferris wheel cupcake stand is also from there. I love the color combination of pink and silver!
Ingredients (vanilla cupcakes):
50 g butter
1 cup granulated sugar
1 egg
1 cup milk
2 cups flour
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon vanilla sugar
1 cup strong coffee
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Beat the eggs and sugar until fluffy. Add the butter and milk.
4. Mix all dry ingredients in a bowl. Stir in the egg mixture.
5. Spread batter into a muffin pan with muffin cups and bake in middle of oven for 10-15 minutes.
6. Let cool thoroughly.
7. Dip each cupcake in the strong coffee in less than 2 seconds. Let rest while you make the frosting.
Ingredients (tiramisu frosting):
300 g of cream cheese
1 cup heavy cream
5 tablespoons icing sugar cocoa for garnish
Do this:
1. Whisk together cream cheese, whipped cream and icing sugar into a thick and fluffy batter.
2. Pipe your cupcakes and garnish with cocoa.
3. Keep your cupcakes in refrigerator. In collaboration with My Perfect Day
50 g butter
1 cup granulated sugar
1 egg
1 cup milk
2 cups flour
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon vanilla sugar
1 cup strong coffee
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Beat the eggs and sugar until fluffy. Add the butter and milk.
4. Mix all dry ingredients in a bowl. Stir in the egg mixture.
5. Spread batter into a muffin pan with muffin cups and bake in middle of oven for 10-15 minutes.
6. Let cool thoroughly.
7. Dip each cupcake in the strong coffee in less than 2 seconds. Let rest while you make the frosting.
Ingredients (tiramisu frosting):
300 g of cream cheese
1 cup heavy cream
5 tablespoons icing sugar cocoa for garnish
Do this:
1. Whisk together cream cheese, whipped cream and icing sugar into a thick and fluffy batter.
2. Pipe your cupcakes and garnish with cocoa.
3. Keep your cupcakes in refrigerator. In collaboration with My Perfect Day
Gu så gott det ser ut! 🙂 Alltid lika intressant att läsa dina inlägg och recept 🙂 Vad har ni för väder idag då? Här i Tornedalen har vi väldigt mulet, snöblandat blask 😛
Det lär bli en favorit här
vilken söt liten skapelse
Så fina!
åh så söta 🙂
Vilka söta bakelser! 🙂