Romantiska tiramisu cupcakes

Häromdagen så fick jag en idé till hur jag kunde förbättra ett av mina tidigare recept som jag publicerade förra sommaren. Dessa cupcakes är verkligen underbart goda och är inspirerade av den populära italienska desserten tiramisu. Receptet räcker till ca 8 stycken medelstora cupcakes.
Cupcaksen är bakade i och dekorerade med toppers från My Perfect Day. Även cupcakeställningen i form av ett pariserhjul är därifrån. Älskar färgkombinationen rosa, vit och silver!
I samarbete med My Perfect Day
The other day I got an idea for how I could improve one of my previous recipes that I published last summer. These cupcakes are really wonderful and inspired by the popular Italian dessert tiramisu. Serves about 8 pieces of medium-sized cupcakes.

The cupcakes are baked in and decorated with cupcake cases and toppers from My Perfect Day. The Ferris wheel cupcake stand is also from there. I love the color combination of pink and silver!

Ingredients (vanilla cupcakes):
50 g butter
1 cup granulated sugar
1 egg
1 cup milk
2 cups flour
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon vanilla sugar
1 cup strong coffee

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Beat the eggs and sugar until fluffy. Add the butter and milk.
4. Mix all dry ingredients in a bowl. Stir in the egg mixture.
5. Spread batter into a muffin pan with muffin cups and bake in middle of oven for 10-15 minutes.
6. Let cool thoroughly.
7. Dip each cupcake in the strong coffee in less than 2 seconds. Let rest while you make the frosting.

Ingredients (tiramisu frosting):
300 g of cream cheese
1 cup heavy cream
5 tablespoons icing sugar

cocoa for garnish

Do this:
1. Whisk together cream cheese, whipped cream and icing sugar into a thick and fluffy batter.
2. Pipe your cupcakes and garnish with cocoa.
3. Keep your cupcakes in refrigerator.

In collaboration with My Perfect Day

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Romantiska tiramisu cupcakes

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (vaniljmuffins):
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe

Ingredienser (tiramisu frosting):
300 g färskost
1 dl vispgrädde
5 msk florsocker
kakao för garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljmuffins):
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe

Ingredienser (tiramisu frosting):
300 g färskost
1 dl vispgrädde
5 msk florsocker
kakao för garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dessa i äggsmeten.
  5. Fördela smeten i en muffinsplåt med muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  6. Låt svalna ordentligt.
  7. Doppa toppen av varje muffin i det starka kaffet, i knappt 2 sekunder. Låt vila medan du gör frostingen.
  8. Frosting: Vispa ihop färskost, vispgrädde och florsocker till en tjock och fluffig smet.
  9. Spritsa dina cupcakes och garnera med kakao.
  10. Förvara dina cupcakes i kylskåp.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dessa i äggsmeten.
  5. Fördela smeten i en muffinsplåt med muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  6. Låt svalna ordentligt.
  7. Doppa toppen av varje muffin i det starka kaffet, i knappt 2 sekunder. Låt vila medan du gör frostingen.
  8. Frosting: Vispa ihop färskost, vispgrädde och florsocker till en tjock och fluffig smet.
  9. Spritsa dina cupcakes och garnera med kakao.
  10. Förvara dina cupcakes i kylskåp.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Netasha
8 years ago

Gu så gott det ser ut! 🙂 Alltid lika intressant att läsa dina inlägg och recept 🙂 Vad har ni för väder idag då? Här i Tornedalen har vi väldigt mulet, snöblandat blask 😛

Fatima
8 years ago

Det lär bli en favorit här

Fairyland surprises
8 years ago

vilken söt liten skapelse

a n n i k a
8 years ago

Så fina!

Emma -Merakibeauty.se
8 years ago

åh så söta 🙂

Anonymous
8 years ago

Vilka söta bakelser! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?