Mini donuts med mint och pecannötter

Donuts är ett bakverk som går hem hos många och de är lättare att göra än vad man kan tro. Att dekorera och kombinera smaker på toppingen är helt klart det roligaste momentet. Jag gjorde minisar eftersom att jag tycker att dem är så söta och för att de ger utrymme i magsäcken till att prova mer än en smak men just idag höll jag mig till kombinationen mint och pecannötter. Riktigt gott!

Donuts is a pastry that is many people’s favourite and they are easier to bake than you might think. To decorate and combine the flavors of the toppings is my favourite part of making donuts. I did mini donuts because I think they are so cute and they allow the stomach to try more than one flavor. However, for today’s recipe I only made one flavour: mint and pecan.
 
The recipe serves 20 mini and 10 regular sized donuts
 
Ingredients (donuts):
12.5 g yeast for sweet dough
50 g butter
1,5 dl milk
1 dl sugar
0,5 tsp salt
1 egg
5-6 cups flour
 
about 1 liter of oil for deep frying (sunflower or canola)
 
Do this:
1. Melt the butter in a pan and add the milk. Warm up to 37 degrees.
2. Crumble the yeast into a bowl and pour over the milk butter a little at a time and stir until the yeast dissolves.
3. Add the powdered sugar, salt, eggs, and half of the flour. Mix into a batter.
4. Add the remaining flour and work together to make a sticky dough. It is sticky is good, add more flour here, they will not be fluffy and melt in your mouth.
5. Allow the dough to rise covered for about 40 minutes.
6. Put the dough on a floured surface and roll out to a plate that is 1 cm thick.
7. Take out circles the size you want, I used the opening of a glass that is about 4 cm in diameter to make small donuts. Also makes a hole in the middle, for this I used the bottom of a small tulle but whatever you have is of course good as long as it is round and less than the donut itself.
8. The donuts will not go into the oven but I still chose to dress a baking sheet with parchment paper so that they could have a good place to ferment on without sticking to the surface. Let rise under a cloth for 30 minutes.
9. Heat the oil in a casserole at 180 degrees, I use my wok pan. Fry a few donuts at a time until golden. Drain and cool on paper towels or grid. Do you just want to have sugar on them, turn them in powdered sugar while still warm otherwise wait until they are completely cooled.

Ingredients (glaze):
4 dl powdered sugar
1 tablespoon water
mint flavor
possibly mint green food colouring
crushed pecan for garnish

Do this:
1. Mix powdered sugar and water, if necessary adjust the amount of ingredients for the glaze is if it’s too thick or too thin.
2. Add mint aroma and taste until you are satisfied. Add food colouring, mix well until you have a uniform color.
3. Decorate your donuts with frosting and crushed pecans.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mini donuts med mint och pecannötter

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (donuts):
12,5 g (1/4 paket) jäst för söta degar
50 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
5-6 dl vetemjöl
ca 1 liter olja till fritering (solros eller raps)

Ingredienser (glasyr):
4 dl florsocker
1 msk vatten
mintarom
eventuellt mintgrön pastafärg
krossad pecannöt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (donuts):
12,5 g (1/4 paket) jäst för söta degar
50 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
5-6 dl vetemjöl
ca 1 liter olja till fritering (solros eller raps)

Ingredienser (glasyr):
4 dl florsocker
1 msk vatten
mintarom
eventuellt mintgrön pastafärg
krossad pecannöt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölksmöret lite i taget och rör om tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt strösocker, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en kletig deg. Att den är kletig är bra, tillsätter du mer mjöl här så kommer de inte bli sådär fluffigt goda och smälta i munnen.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 1 cm tjock.
  7. Ta ut rundlar i den storlek du vill ha, jag använde öppningen på ett glas som är ca 4 cm i diameter för att göra minisar. Gör också ett hål i mitten, för detta använde jag botten av en mindre tyll men vad som helst går såklart bra bara det är runt och mindre än donuten själv.
  8. Donutsen ska inte in i ungen men jag valde ändå att klä en bakplåt med bakplåtspapper för att de skulle ha en bra plats att jäsa på utan att klibba fast på underlaget. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  9. Värm upp oljan i en vid gryta till 180 grader, jag använder min wokpanna. Fritera ett par donuts åt gången tills de fått fin färg. Låt rinna av och svalna på hushållspapper eller galler. Vill du bara ha socker på dem så ska du vända dem i strösocker medan de fortfarande är varma annars väntar du med dekorationen tills de svalnat.
  10. Glasyr: Blanda florsocker och vatten, justera eventuellt ingrediensmängden om glasyren är för tjock eller för tunn.
  11. Tillsätt mintarom och smaka av tills du är nöjd. Tillsätt eventuellt pastafärg, blanda väl tills du fått en jämn färg.
  12. Dekorera dina donuts med glasyr och krossade pecannötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölksmöret lite i taget och rör om tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt strösocker, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en kletig deg. Att den är kletig är bra, tillsätter du mer mjöl här så kommer de inte bli sådär fluffigt goda och smälta i munnen.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 1 cm tjock.
  7. Ta ut rundlar i den storlek du vill ha, jag använde öppningen på ett glas som är ca 4 cm i diameter för att göra minisar. Gör också ett hål i mitten, för detta använde jag botten av en mindre tyll men vad som helst går såklart bra bara det är runt och mindre än donuten själv.
  8. Donutsen ska inte in i ungen men jag valde ändå att klä en bakplåt med bakplåtspapper för att de skulle ha en bra plats att jäsa på utan att klibba fast på underlaget. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  9. Värm upp oljan i en vid gryta till 180 grader, jag använder min wokpanna. Fritera ett par donuts åt gången tills de fått fin färg. Låt rinna av och svalna på hushållspapper eller galler. Vill du bara ha socker på dem så ska du vända dem i strösocker medan de fortfarande är varma annars väntar du med dekorationen tills de svalnat.
  10. Glasyr: Blanda florsocker och vatten, justera eventuellt ingrediensmängden om glasyren är för tjock eller för tunn.
  11. Tillsätt mintarom och smaka av tills du är nöjd. Tillsätt eventuellt pastafärg, blanda väl tills du fått en jämn färg.
  12. Dekorera dina donuts med glasyr och krossade pecannötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Iza
Iza
8 years ago

Men så söta!

Anonymous
8 years ago

Vilka söta och små! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?