Ferrero Rocher cupcakes

Efter att jag bakade min Ferrero Rocher tårta, tror jag ingen har missat att jag ÄLSKAR Ferrero Rocher chokladen. Denna gång har jag bakat cupcakes av den mumsiga lilla chokladbollen med hasselnötter och resultatet blev alldeles underbart. De guldiga muffinsformarna från My Perfect Day passade perfekt till det här temat, ni hittar dem här.
Basen är gjord på kladdkakemuffins med farinsocker vilket ger en härlig kolasmak. Frostingen är en krämig chokladsmörkräm och dekorera gjorde jag med krossade hasselnötter och Ferrero Rocher.
I samarbete med My Perfect Day
After I baked my Ferrero Rocher cake, I think no one has missed that I love Ferrero Rocher chocolate. This time I baked cupcakes of the yummy little chocolate ball with hazelnuts and the result was absolutely wonderful. The golden muffin cupcake cases from My Perfect Day suited perfectly for this theme, you can find them here.
The base is made of mud cake muffins with brown sugar which gives a delicious caramel flavor. The frosting is a creamy chocolate butter cream and I decorated with crushed hazelnuts and Ferrero Rocher. The recipe makes 6 pieces of cupcakes.

Ingredients (mud cake muffins):
125 grams butter
2 eggs
3 dl brown sprinkle with brown sugar
2.5 dl flour
5 tablespoons cocoa
1 tablespoon vanilla sugar
1 tsp baking powder

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter and let cool while you prepare the remaining ingredients in the next steps.
3. Beat the eggs and brown sugar porous.
4. Mix the dry ingredients and fold them gently into the egg mixture.
5. Pour in the melted butter and mix well.
6. Place cupcake cases on a cupcake plate and fill them almost to the top.
7. Bake for about 10 minutes. Let cool before you put on the frosting.

Ingredients (frosting – chocolate butter cream):
2 egg whites from large eggs
1 dl granulated sugar
225 g butter
150 g dark chocolate
crushed hazelnuts and Ferrero Rocher for decoration.

Do this:
1. Chop the dark chocolate coarsely and melt in the microwave or water bath. Let cool while you make the remaining steps in the recipe.
2. Beat the egg whites to stiff peaks in a heatproof bowl.
3. Add the sugar and continue whisking over a pot of boiling water until the sugar crystals melt. Be careful not to get water in the bowl.
4. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bottom of the bowl has cooled.
5. Add a little butter at a time, while continuing beating until you get a fluffy batter.
6. Add the melted chocolate and whisk until you get a fluffy batter again with great texture to pipe the cupcakes.
7. Pipe the cupcakes with butter cream and decorate with crushed hazelnuts and Ferrero Rocher.
In collaboration with My Perfect Day

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Ferrero Rocher cupcakes

Ingredienser

Ingredienser (kladdkakemuffins):
125 gram smör
2 ägg
3 dl brunt farinsocker strö
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Ingredienser (frosting – chokladsmörkräm):
2 äggvitor från stora ägg
1 dl strösocker
225 g smör
150 g mörk choklad
krossade hasselnötter och Ferrero Rocher för dekoration.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kladdkakemuffins):
125 gram smör
2 ägg
3 dl brunt farinsocker strö
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Ingredienser (frosting – chokladsmörkräm):
2 äggvitor från stora ägg
1 dl strösocker
225 g smör
150 g mörk choklad
krossade hasselnötter och Ferrero Rocher för dekoration.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resterande ingredienser enligt nästa steg.
  3. Vispa ägg och farinsocker poröst.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned dem i äggsmeten.
  5. Häll i det smälta smöret och blanda väl.
  6. Placera muffinsformarna i en cupcake plåt och fyll med smet nästan hela vägen upp till kanten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  8. Hacka den mörka chokladen grovt och smält i micro eller över vattenbad. Låt svalna medan du gör resterande steg i receptet.
  9. Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  10. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa över en kastrull med kokande vatten tills sockerkristallerna smält. Var försiktig så det inte kommer in vatten i skålen.
  11. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills undersidan av skålen svalnat.
  12. Tillsätt lite smör i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig smet.
  13. Tillsätt den smälta chokladen och vispa tills du får en fluffig smet igen med bra konsistens för att spritsa.
  14. Spritsa cupcaksen med smörkrämen och dekorera med krossade hasselnötter och Ferrero Rocher.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resterande ingredienser enligt nästa steg.
  3. Vispa ägg och farinsocker poröst.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned dem i äggsmeten.
  5. Häll i det smälta smöret och blanda väl.
  6. Placera muffinsformarna i en cupcake plåt och fyll med smet nästan hela vägen upp till kanten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  8. Hacka den mörka chokladen grovt och smält i micro eller över vattenbad. Låt svalna medan du gör resterande steg i receptet.
  9. Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  10. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa över en kastrull med kokande vatten tills sockerkristallerna smält. Var försiktig så det inte kommer in vatten i skålen.
  11. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills undersidan av skålen svalnat.
  12. Tillsätt lite smör i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig smet.
  13. Tillsätt den smälta chokladen och vispa tills du får en fluffig smet igen med bra konsistens för att spritsa.
  14. Spritsa cupcaksen med smörkrämen och dekorera med krossade hasselnötter och Ferrero Rocher.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fairyland surprises
8 years ago

Mums!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?