6 must haves när du bakar

Jag får mycket frågor kring vilka redskap och material jag använder i köket och tänkte att det skulle vara roligt att sammanställa ett inlägg med fem saker som jag inte skulle klara mig utan när jag bakar med saker som finns att köpa hos Bagaren & Kocken!
 
 

Mina första tre must have tips är redskap som jag använder i princip varje dag.

 
1. Muffinsplåt: För att få höga fina cupcakes eller muffins så är en muffinsplåt ett måste! Brukar ibland även baka bullar i muffinsplåt och då blir de sådär fina som de man köper på vissa amerikanska caféer. Om jag bakar till fester där det även bjuds på annat gottis så brukar jag baka cupcakes i den för 24 stycken mindre cupcakes.
 
2. Bakform med avtagbara kanter/springform: Det är inte många kakor som man kan köra sockerkaksprincipen med och bara vända på formen för att få ut kakan. Eller jo, man kan men då blir det bara pannkaka! Därför är det så smidigt att bara kunna ta av kanterna för att få ut kakan. Jag brukar klä botten med bakplåtspapper, då blir det superenkelt att flytta över på ett finare fat.
 
3. Slickepott: Detta kan verka som ett fånigt redskap och en självklarhet att många har den hemma men jag älskar verkligen slickepotten. När smetar ska vändas och jag vill samla ihop all smet från bunkens sidor, då är den min bästa vän. Sen är det extra roligt att man numera kan införskaffa den i fina pastelliga nyanser eller med mönster.
 
 
4. Trådsil: Det kan uppfattas som ett onödigt moment att sila de torra ingredienserna men det gör verkligen stor skillnad. Det tar inte särskilt lång tid men resultatet blir så mycket bättre.
 
5. Köksvåg: Bakning är kemi och ju mer exakt du mäter upp dina ingredienser desto bättre blir resultatet därför är en köksvåg riktigt bra att ha om du vill lyckas alla gånger.
 
6. Köksmaskin/Hushållsassistent: Sist men inte minst, något som står högst upp på min wishlist sen lång tid till baka – en köksmaskin. För riktigt välknådade bröddegar och för klena armar är en köksmaskin en riktigt bra kompis i köket. Denna rosa historia från Kitchen Aid kommer jag att unna mig själv när jag tagit min examen :D.
 
I samarbete med Bagaren & Kocken

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

6 must haves när du bakar

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aldina
8 years ago

Tycker att du ska unna dig en Ankarsrum istället, värd varenda krona och rymmer större mängder 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?