6 must haves när du bakar

Jag får mycket frågor kring vilka redskap och material jag använder i köket och tänkte att det skulle vara roligt att sammanställa ett inlägg med fem saker som jag inte skulle klara mig utan när jag bakar med saker som finns att köpa hos Bagaren & Kocken!
 
 

Mina första tre must have tips är redskap som jag använder i princip varje dag.

 
1. Muffinsplåt: För att få höga fina cupcakes eller muffins så är en muffinsplåt ett måste! Brukar ibland även baka bullar i muffinsplåt och då blir de sådär fina som de man köper på vissa amerikanska caféer. Om jag bakar till fester där det även bjuds på annat gottis så brukar jag baka cupcakes i den för 24 stycken mindre cupcakes.
 
2. Bakform med avtagbara kanter/springform: Det är inte många kakor som man kan köra sockerkaksprincipen med och bara vända på formen för att få ut kakan. Eller jo, man kan men då blir det bara pannkaka! Därför är det så smidigt att bara kunna ta av kanterna för att få ut kakan. Jag brukar klä botten med bakplåtspapper, då blir det superenkelt att flytta över på ett finare fat.
 
3. Slickepott: Detta kan verka som ett fånigt redskap och en självklarhet att många har den hemma men jag älskar verkligen slickepotten. När smetar ska vändas och jag vill samla ihop all smet från bunkens sidor, då är den min bästa vän. Sen är det extra roligt att man numera kan införskaffa den i fina pastelliga nyanser eller med mönster.
 
 
4. Trådsil: Det kan uppfattas som ett onödigt moment att sila de torra ingredienserna men det gör verkligen stor skillnad. Det tar inte särskilt lång tid men resultatet blir så mycket bättre.
 
5. Köksvåg: Bakning är kemi och ju mer exakt du mäter upp dina ingredienser desto bättre blir resultatet därför är en köksvåg riktigt bra att ha om du vill lyckas alla gånger.
 
6. Köksmaskin/Hushållsassistent: Sist men inte minst, något som står högst upp på min wishlist sen lång tid till baka – en köksmaskin. För riktigt välknådade bröddegar och för klena armar är en köksmaskin en riktigt bra kompis i köket. Denna rosa historia från Kitchen Aid kommer jag att unna mig själv när jag tagit min examen :D.
 
I samarbete med Bagaren & Kocken

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aldina
7 år sedan

Tycker att du ska unna dig en Ankarsrum istället, värd varenda krona och rymmer större mängder 🙂

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x