Sega polkamaränger med choklad

När man efter ett års bloggande inser att man inte delat med sig av ett enda recept på maränger så blir det här resultatet! Drömgoda och sega polkagrismaränger med chokladswirl. Riktigt goda och perfekta i vintermyset!
Den naturliga förklaringen till varför det inte finns så många marängrecept på min blogg är för att det helt enkelt är ett sött litet bakverk som har glömts bort bland alla cupcakes och kladdkakor! Men det ska det bli ändring på framöver.
De är ju så himla lätta att göra! Äggvita, strösocker och valfri smaksättning är allt som behövs. Riktigt enkelt och väldigt gott! Det här receptet räcker till ca 15 stycken.
 
Ingredienser:
100 g äggvita (ca 2 stycken äggvitor från medelstora ägg)
200 g strösocker
50 g mörk choklad
50 g krossad polkagris
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält den mörka chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Vispa äggvitan till styva toppar i en värmetålig skål (glas eller aluminium). Tillsätt strösockret och vispa lite till.
4. Fortsätt vispa över en kastrull med kokande vatten till sockerkristallerna smält och du får en glansig och fluffig smet. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills du känner att skålen svalnat helt och hållet på undersidan.
5. Ringla chokladen över marängsmeten och lägg på hälften av de krossade polkagrisarna och vänd några enstaka gånger med lätta tag med en slickepott.
6. Ta upp maräng med en vanlig sked och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper i jämnstora klickar. Garnera marängerna med det polkagriskross som är kvar och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 8-15 minuter.
Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 år sedan

Mums vad gott! 😀

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x