Pepparkakscheesecake med lingon & dulche de leche

Jag har ju helt klart fått en grej för pepparkakor den senaste tiden! Det har bakats både mjuk morotspepparkaka och pepparkakscookies. Idag blev det ännu ett pepparkaksbaki form av en cheesecake med lingon och dulche de leche.
Den här cheesecaken gjorde jag efter samma grundrecept som jag alltid kör när jag serverar cheesecake i glas. Men bytte ut kexen mot pepparkakor och hade lingon i smeten. Jag använde frysta lingon som jag lät tina bara en liten stund i rumstemperatur innan jag blandade ner dem i fyllningen. Receptet räcker till 4 portioner.
Video kommer inom kort.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pepparkakscheesecake med lingon & dulche de leche

Portioner: 4

Ingredienser

50 g smör
100 g pepparkakor
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 dl lingon
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
pepparkakor och lingon till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

50 g smör
100 g pepparkakor
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 dl lingon
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
pepparkakor och lingon till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Krossa pepparkakorna till fina smulor.
  2. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet. Ställ åt sidan.
  3. Vispa färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt florsocker och lingon. Blanda försiktigt. I videon vispar jag, det går också bra men då måste man vara försiktig så att man inte vispar för mycket, då finns det risk att fyllningen får en annan konsistens.
  4. Lägg pepparkakskross i botten på varje serveringsglas. Fördela fyllningen jämnt i alla glas och garnera sedan med dulche de leche, lingon och pepparkakor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Krossa pepparkakorna till fina smulor.
  2. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet. Ställ åt sidan.
  3. Vispa färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt florsocker och lingon. Blanda försiktigt. I videon vispar jag, det går också bra men då måste man vara försiktig så att man inte vispar för mycket, då finns det risk att fyllningen får en annan konsistens.
  4. Lägg pepparkakskross i botten på varje serveringsglas. Fördela fyllningen jämnt i alla glas och garnera sedan med dulche de leche, lingon och pepparkakor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Superfina bilder 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?