Nyttig müsli-cheesecake på 3 ingredienser

Det har varit några intensiva veckor i plugget och på jobbet som gjort att jag haft lite svårt att lägga så mycket tid som jag vill på bloggen, speciellt nu när tidsramen för att fota är minimal! Idag var dock första dagen på juluppehållet och förutom en lååång sovmorgon som satt riktigt bra så började jag dagen med en frukost lite utöver det vanliga: en nyttig cheesecake med müsli-crunch. Den är helt fritt från socker, mejeriprodukter och är helt vegansk. Hur bra?
Denna gång passade jag på att använda den goda müsli från Risenta som man fick med i senaste smakboxen och lyxade till det lite extra med färska bär. Som jag har längtat till den här julledigheten! Receptet nedan är grundreceptet men du kan såklart smaksätta och experimentera med olika varianter till det som just DU gillar!
Det här receptet räcker till två ordentlige frukostportioner. För det är just vad det är, ett perfekt frukost, mellanmål eller brunch. Perfekt att förbereda kvällen innan!
 
Ingredienser:
5 dl soyayoghurt (valfri smak, jag gillar vanilj och för helt sockerfri kan du köpa en naturell variant och tillsätta vaniljpulver i önskad mängd)
1,5 krm agar agar pulver
mûsli
 
Gör såhär:
1. Häll upp yoghurten i en kastrull. Tillsätt agar agar pulver och rör om ordentligt.
2. Låt yoghurten koka upp ordentligt samtidgit som du rör om hela tiden.
3. Ta bort kastrullen från plattan efter ca 2 minuter och häll upp i glas eller skålar.
4. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h eller över natten. Garnera med müsli och kanske lite bär och servera direkt!
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x