Efter all vinterrelaterad bakning så har jag saknat något riktigt syrligt och fräscht till fikat. Idag fick de bli dessa härligheter: eclairs fyllda med lemon curd, toppade med en fluffig maräng. Det är ju inte riktigt säsong för jordgubbar med de blev pricken över i:t!
Eclair är ett sånt bakverk som jag trodde var jätte svårt att göra fram tills att jag faktiskt vågade mig på att prova det själv. Det finns några knep som alltid för att lyckas varje gång:
- Väg ingredienserna istället för att använda dl-mått (jag har skrivit ingredienserna nedan både i dl och gram).
- Pensla med äggula och vatten för en riktigt fin färg.
- Stick ett litet, litet hål på sidan om varje eclair precis när de kommit ut ur ugnen för att de inte ska säcka ihop och bli blöta inuti.
Eclair går också utmärkt att förbereda degen för kvällen innan. Efter punkt nr 6 i receptet kan du ställa den i kylskåpet och fortsätta göra resten av punkterna dagen efter.
Sen är det bara att börja baka och fyllda dem med exakt det DU älskar. Om du inte är ute efter det syrliga kan du lätt fylla dem med nutella, vaniljkräm eller dulche de leche. Gå bananas helt enkelt!
Vilka oerhört vackra bilder, dessa måstr jag testa!
Tack sä mycket! 🙂
Det här verkar ALLDELES för gott, blir såååå sugen.
min deg blev aldels lös så att det blev som en smet vet du vad det kan bero på?
Alltså jag älskar dina noggranna beskrivningar. Nu trorjag att jag kommer att lyckas❤️
Vad glad jag blir! Hoppas att det ska smaka 😀