Banoffeekladdkaka

Banoffee pie är en riktig höjdardessert som går snabbt och enkelt att göra. På min blogg hittar ni många olika varianter att göra den på, t.ex: banoffee cupcakes eller banoffee rulltårta. Varför inte förenkla det ytterligare genom att göra banoffee pie i glas? Idag bjuder jag på ytterligare en variant: banoffee kladdkaka!
Tänk er en riktigt kladdig och god kladdkaka toppad med karamell, banan, vispad grädde och kakao. Det kan ju inte bli bättre! Vi får se hur långlivad den här kakan blir i kylskåpet. Min man dissar de flesta bakverk men inte något som stavas banoffee!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Banoffeekladdkaka

Portioner: 5-6

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1/2 burk dulche de leche à 397 g
2 stora bananer
3 dl vispgrädde
kakao till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 5-6st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1/2 burk dulche de leche à 397 g
2 stora bananer
3 dl vispgrädde
kakao till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade kakan i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop smör, strösocker, muscovadosocker och ägg i en bunke för hand.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och den ska va någorlunda färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med dulche de leche, skivad banan, vispgrädde och kakao.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade kakan i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop smör, strösocker, muscovadosocker och ägg i en bunke för hand.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och den ska va någorlunda färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med dulche de leche, skivad banan, vispgrädde och kakao.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Meen vad gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?