Banoffeekladdkaka

Banoffee pie är en riktig höjdardessert som går snabbt och enkelt att göra. På min blogg hittar ni många olika varianter att göra den på, t.ex: banoffee cupcakes eller banoffee rulltårta. Varför inte förenkla det ytterligare genom att göra banoffee pie i glas? Idag bjuder jag på ytterligare en variant: banoffee kladdkaka!
Tänk er en riktigt kladdig och god kladdkaka toppad med karamell, banan, vispad grädde och kakao. Det kan ju inte bli bättre! Vi får se hur långlivad den här kakan blir i kylskåpet. Min man dissar de flesta bakverk men inte något som stavas banoffee!
Jag bakade kakan i en rund form med diameter på 20 cm och det räcker till 5-6 bitar.
 
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1/2 burk dulche de leche à 397 g
2 stora bananer
3 dl vispgrädde
kakao till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop smör, strösocker, muscovadosocker och ägg i en bunke för hand.
4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och den ska va någorlunda färdig i kanterna.
7. Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med dulche de leche, skivad banan, vispgrädde och kakao.
Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 år sedan

Meen vad gott!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x