Pokémon Go Tårta!

Ok så jag vart ju bara tvungen att göra en Pokémon Go tårta eftersom att det är spelet som alla snackar om just nu. Jag spelar det inte själv haha men nästan alla i min omgivning gör. Min vän Sara är nog den mest dedikerade spelaren och hon kommer att få smaka på den här tårtan ikväll! Jag passade på att filma när jag gjorde tårtan och om ni vill testa själva så är det bara att följa receptet och videon nedan.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b9lIPa1tCXY]Som tårtbotten och fyllning körde jag på en klassisk red velvet eftersom att jag ändå behövde provbaka en sådan tårta. Receptet nedan är för en tårta med 20 cm i diameter men jag gjorde hälften på 10 cm eftersom att det bara var en provbakning.

 
Ingredienser:
1,5 dl mjölk
0,5 msk vinäger (valfri, jag använde äppelcider)
75 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
2 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3,75 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
0,5 tsk vinäger och 0,5 tsk bikarbonat

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler i nedre delen av ugnen.

2. Häll upp mjölken i ett glas och tillsätt 0,5 msk vinäger. Blanda och låt stå medans du gör resten av receptet.
3. Vispa smör och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa mellan.
4. Blanda pastafärg, vaniljpulver och kakao i en skål. Vispa ner det i smörsmeten.
5. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen som nu ska ha tjocknat lite. Vispa lite till.
6. Sikta tillslut ner vetemjöl och salt. Blanda försiktigt, vispa inte, tills du får en jämn smet.
7. Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål. Det kommer bubbla till lite. Blanda ner detta i smeten försiktigt.
8. Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten.
9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter (beror lite på ugn) tills kakan är helt genomgräddad.
10. Låt kakan svalna helt innan du fyller med cream cheese frosting och täcker i sugar paste.
 
Ingredienser (cream cheese frosting):
600 g färskost
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
 
Gör såhär:
1. Vispa färskost och smör till en fluffig smet. Ju längre tid du vispar desto mindre smörsmak kommer du att få.
2. Sikta ner florsockret och vispa lite till, inte för länge då finns det risk att frostingen blir lös!
3. Dela din tårtbotten i tre delar och sätt ihop tårtan enligt videon ovan. Efter att du fyllt tårtan i skålen är det viktigt att den får stå och vila i kylskåpet helst över natten innan du fortsätter.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
6 år sedan

Så fin tårta!

Rica
6 år sedan

Hej…
Vilken typ av vinäger ska man använda?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x