Nyttig chokladglass med 3 ingredienser

Igår hämtade jag ut den senaste Smakboxen med namnet ”Nya Vanor” och den var fullproppad med en massa roliga och spännande produkter som ger inspiration för en hälsosammare livsstil. Den här gången har jag valt att inte visa upp allt i boxen då många varit besvikna på att vi bloggare ”avslöjat” vad som finns i boxen innan andra prenumeranter fått sina. Därför ger jag istället bara en tjuvkik på en av de produkter som jag tyckte om extra mycket genom det här receptet.
 
Sen gäller rabattkoden MYKITCHENSTORIES som ger 15% rabatt på första boxen om man tecknar en  ny prenumeration.

Hursomhelst så blir jag alltid lika glad när det ligger jordnötssmör i ett paket! Alltså den här råvaran kan man göra så himla mycket med. Och nu snackar vi bra jordnötssmör, inte den som består av massa annat än enbart jordnötter. I denna omgångs Smakbox så fanns det jordnötssmör i portionsförpackningar vilket är perfekt när man ska slänga ihop det mellanmål jag tänkte tipsa om idag.
 
Det här är en riktigt god chokladglass på enbart naturliga ingredienser och som passar perfekt om du är vegan, mjölkallergiker eller bara vill äta lite nyttigare men ändå vill stilla sötsuget. Ett alternativ till jordnötssmöret vid allergi är mandelsmör eller sesamsmör. Kallpressad kokosolja passar också bra och då får man också en god kokossmak.
Allt du behöver för att göra en portion supernyttig chokladglass är att mixa ihop:
 
2 mogna bananer
2 msk kakao
4 msk jordnötssmör
 
Mixa länge tills du får en riktigt slät smet. Du kan äta den direkt men om du vill ha en glasskänsla kan du låta den stå någon timme i frysen. Ett tips är då att blanda runt då och då i behållaren/burken som du förvarar glassen i så att den blir jämnt nedkyld. Ha alltid lock på för att slippa iskristaller. Och det är alltid gott att grovhacka riktigt mörk choklad och garnera din glass med tillsammans med färska bär och frukt!
 
 
All you need to make this super easy and healthy chocolate ice cream is:
2 ripe bananas
2 tbsp cocoa
4 tbsp peanut butter
 
Mix everything together into a smooth and even batter. You can eat it right away but you can put it in the fridge for an hour or so if you want more of an ice cream feeling to it.
Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecca
4 år sedan

mums! ser så gott ut 😀

Fatima
4 år sedan

Så gott

Maria g
4 år sedan

Du borde ge ut en bok. Du är så positiv jag blir glad varenda gång jag tittar in här. Jag vill vara din vän o ser framemot mer fina recept o önskar dej trevlig helg kramis.

Felicia
4 år sedan

Kanske man ska testa, låter gott 🙂

Silja
4 år sedan

Åh så gott! Håller med dig, riktigt jordnötssmör ska det vara! Annars kan det va.

Anonym
4 år sedan

Detta ska jag definitivt testa detta!! Älskar jordnötssmör

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x