Naturlig ansiktsmask för fukt och ärrläkning

Den senaste tiden har jag verkligen snöat in mig på hemgjorda ansiktsmasker. Bra hudvård som man köper färdigt kan både vara dyrt och svårt att förstå sig på och vägen till att hitta exakt den produkt som passar ens egen hud kan bli riktigt lång.
Min fina nya bricka i marmor från min samarbetspartner Fyndiq kommer definitivt att bli en återkommande gäst i mina bilder framöver. Jag är helt förälskad i den!
 
Som ni redan vet vid det här laget så älskar jag att göra saker själv från grunden. Det positiva med att göra sin egen ansiktsmask är inte bara att det är sjukt billigt men man behöver heller inte oroa sig för kemikalier.
 
Den ansiktsmasken som jag tänkte tipsa om idag är en som består av honung, yoghurt, citron och gurkmeja.
  • Honungen har återfuktande egenskaper.
  • Gurkmejan är bra för ärr och är antiinflammatorisk.
  • Yoghurten exfolierar utan att torka ut.
  • Citronen är bra för oljig hud men om du som jag har torr hud i ansiktet så bör du skippa citronen.
Ansiktsmasken gör du enkelt genom att blanda 1 tsk honung, 1 tsk yoghurt, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk citronsaft (uteslut om du har torr hud). Applicera allt på ansiktet (ej ögon och mun) och låt den va på ansiktet tills den torkat (ca 5-10 min). Sen är det bara att skölja av.
 
Jag brukar använda den här ansiktsmasken innan varje dusch, dels för att det ger mig en bra rutin men också för att man då är säker på att man inte har någon gul ton kvar i ansiktet efter gurkmejan. Ett annat tips är att göra en större sats och förvara i kylskåpet i tätslutande burk. Eftersom att det är yoghurt i så kan man räkna med ca 1 veckas hållbarhet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amandah Moon
6 år sedan

Ramlade in här.. Härlig blogg. 🙂 Ska testa den där ansiktsmasken, för Jag är lika dan.. gör gärna saker själv från grunden. 😀

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x