

Tänkte tipsa er om mitt nya favvo-frukostbröd: riktigt goda, mättande och nyttiga rågfröfrallor som inte behöver knådas! Det bästa är att man bara blandar ihop ingredienserna kvällen innan, låter jäsa medan man sover och sedan är det bara att grädda i ugnen när man vaknar. Perfekt när man vill ha nybakat bröd på morgonen!
Ingredienser (8 frallor):
5 g jäst
4 dl kallt vatten
ca 8 dl (500 g rågmjöl)
1 msk honung
1,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 uppvispat ägg till pensling
1 dl linfrön/solrosfrön till garnering (jag körde hälften av varje)
Gör såhär:
1. Smulta jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Degen ska inte knådas!
3. Plasta in bunken (låt lite luft komma in) och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek vilket tar ungefär 8 timmar.
4. Sätt ugnen på 275 grader.
5. Lägg degen på mjölat bakbord, degen kommer att vara väldigt kladdig så hantera den försiktigt med mjölade händer.
6. Dela degen i 8 delar och forma försiktigt till runda frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla frallorna med ägg och garnera med frön.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
Att stå och knåda är så tråkigt men nu när jag har min bakmaskin bryr jag mig inte. Men dessa ser jättegoda ut 🙂
såg riktigt gott ut