Knådfria rågfröfrallor

Tänkte tipsa er om mitt nya favvo-frukostbröd: riktigt goda, mättande och nyttiga rågfröfrallor som inte behöver knådas! Det bästa är att man bara blandar ihop ingredienserna kvällen innan, låter jäsa medan man sover och sedan är det bara att grädda i ugnen när man vaknar. Perfekt när man vill ha nybakat bröd på morgonen!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Knådfria rågfröfrallor

Portioner: 8

Ingredienser

5 g jäst
4 dl kallt vatten
ca 8 dl (500 g rågmjöl)
1 msk honung
1,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 uppvispat ägg till pensling
1 dl linfrön/solrosfrön till garnering (jag körde hälften av varje)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

5 g jäst
4 dl kallt vatten
ca 8 dl (500 g rågmjöl)
1 msk honung
1,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 uppvispat ägg till pensling
1 dl linfrön/solrosfrön till garnering (jag körde hälften av varje)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smulta jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Degen ska inte knådas!
  3. Plasta in bunken (låt lite luft komma in) och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek vilket tar ungefär 8 timmar.
  4. Sätt ugnen på 275 grader.
  5. Lägg degen på mjölat bakbord, degen kommer att vara väldigt kladdig så hantera den försiktigt med mjölade händer.
  6. Dela degen i 8 delar och forma försiktigt till runda frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla frallorna med ägg och garnera med frön.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smulta jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Degen ska inte knådas!
  3. Plasta in bunken (låt lite luft komma in) och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek vilket tar ungefär 8 timmar.
  4. Sätt ugnen på 275 grader.
  5. Lägg degen på mjölat bakbord, degen kommer att vara väldigt kladdig så hantera den försiktigt med mjölade händer.
  6. Dela degen i 8 delar och forma försiktigt till runda frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla frallorna med ägg och garnera med frön.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
7 years ago

Att stå och knåda är så tråkigt men nu när jag har min bakmaskin bryr jag mig inte. Men dessa ser jättegoda ut 🙂

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
7 years ago

såg riktigt gott ut

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?