Citronfondant

Jag har verkligen fått en grej för chokladfondant på senaste tiden! Idag testade jag att göra en med vit choklad och citron. Det blev en supergod och syrlig chokladfondant som passar super bra med lite bär på sidan. I vanliga fall brukar jag servera en chokladfondant med en kula glass eller liknande men denna är så himla god precis som den är!
Jag passade även på att filma när jag bakade denna härlighet. Kolla på videon nedan för att se när jag bakade citronfondanten 😀 Ni får gärna kommentera om det är någon särskild recept eller diy video som ni skulle vilja att jag gör!
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=x4cjhAgA_po]

Det skrivna receptet hittar ni nedan och det räcker till 3 portioner.
 
Ingredienser:
75 g vit choklad
115 g smör
1,75 dl florsocker
1 stort ägg
1 stor äggula
1 nypa vaniljpulver
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
0,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Smält ihop vit choklad och smör i micro eller över vattenbad.
3. Sikta ner florsockret och tillsätt därefter ägg, äggula, vaniljpulver, citronsaft och rivet skal från en citron. Vispa ihop för hand tills du får en jämn smet.
4. Ha till sist i vetemjöl och salt och vänd försiktigt med en slickepott. Vänd bara precis tills allt blandats.
5. Fördela smeten i 3 formar som du smörat noggrannt.
6. Grädda citronfondanterna i mitten av ugnen i 15-17 minuter. I min ugn var 15 min precis perfekt.
7. Låt dem svalna i formarna i några minuter och dra en kniv eller liknande längs med kanterna innan du vänder på formen på en tallrik för att servera.
 
 
Ingredients:
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
 
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.
Prenumerera
Notis om
guest
17 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
4 år sedan

Mums, detta låter som något helt i min smak! 🙂

Anonym
4 år sedan

gott D

Anonym
4 år sedan

Det låter verkligen helt galet gott!

Anonym
4 år sedan

gott ju

Anonym
4 år sedan

Åhh!! Det måste jag testa 🙂

NICEVIBES
4 år sedan

Ser såååå gott ut! Måste testas någon dag

Anonym
4 år sedan

Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
4 år sedan

så gott de såg ut

Amanda Jona [SPONTAN]
4 år sedan

Men mums vad gott!

Helen
4 år sedan

detta måste jag prova!! vad gott det låter :))) kram

Jessica
4 år sedan

Bakade också chokladfondant i helgen. Är ju så himla gott! Men citron har jag inte provat, får prova det nästa gång!

Anonym
4 år sedan

Åh va gott det ser ut!
Kanske ska ta och testa det, om det jag kan hitta någon laktosfri vit choklad. ^_^

Ditt nr 1 Fan
4 år sedan

Omg vad himmelskt, citron OCH vit choklad woow!

JUNITJEJ
4 år sedan

Så gott det ser ut!

Anonym
4 år sedan

älskar alla geggiga bakverk!! Yummie!

Fatima
4 år sedan

Så gott

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x