Citronfondant

Jag har verkligen fått en grej för chokladfondant på senaste tiden! Idag testade jag att göra en med vit choklad och citron. Det blev en supergod och syrlig chokladfondant som passar super bra med lite bär på sidan. I vanliga fall brukar jag servera en chokladfondant med en kula glass eller liknande men denna är så himla god precis som den är!
Jag passade även på att filma när jag bakade denna härlighet. Kolla på videon nedan för att se när jag bakade citronfondanten 😀 Ni får gärna kommentera om det är någon särskild recept eller diy video som ni skulle vilja att jag gör!
Ingredients:
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
 
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Citronfondant

Portioner: 3

Ingredienser

75 g vit choklad
115 g smör
1,75 dl florsocker
1 stort ägg
1 stor äggula
1 nypa vaniljpulver
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
0,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

75 g vit choklad
115 g smör
1,75 dl florsocker
1 stort ägg
1 stor äggula
1 nypa vaniljpulver
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
0,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält ihop vit choklad och smör i micro eller över vattenbad.
  3. Sikta ner florsockret och tillsätt därefter ägg, äggula, vaniljpulver, citronsaft och rivet skal från en citron. Vispa ihop för hand tills du får en jämn smet.
  4. Ha till sist i vetemjöl och salt och vänd försiktigt med en slickepott. Vänd bara precis tills allt blandats.
  5. Fördela smeten i 3 formar som du smörat noggrannt.
  6. Grädda citronfondanterna i mitten av ugnen i 15-17 minuter. I min ugn var 15 min precis perfekt.
  7. Låt dem svalna i formarna i några minuter och dra en kniv eller liknande längs med kanterna innan du vänder på formen på en tallrik för att servera.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält ihop vit choklad och smör i micro eller över vattenbad.
  3. Sikta ner florsockret och tillsätt därefter ägg, äggula, vaniljpulver, citronsaft och rivet skal från en citron. Vispa ihop för hand tills du får en jämn smet.
  4. Ha till sist i vetemjöl och salt och vänd försiktigt med en slickepott. Vänd bara precis tills allt blandats.
  5. Fördela smeten i 3 formar som du smörat noggrannt.
  6. Grädda citronfondanterna i mitten av ugnen i 15-17 minuter. I min ugn var 15 min precis perfekt.
  7. Låt dem svalna i formarna i några minuter och dra en kniv eller liknande längs med kanterna innan du vänder på formen på en tallrik för att servera.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
8 years ago

Mums, detta låter som något helt i min smak! 🙂

Anonymous
8 years ago

gott D

Anonymous
8 years ago

Det låter verkligen helt galet gott!

Anonymous
8 years ago

gott ju

Anonymous
8 years ago

Åhh!! Det måste jag testa 🙂

NICEVIBES
8 years ago

Ser såååå gott ut! Måste testas någon dag

Anonymous
8 years ago

Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 years ago

så gott de såg ut

Amanda Jona [SPONTAN]
8 years ago

Men mums vad gott!

Helen
8 years ago

detta måste jag prova!! vad gott det låter :))) kram

Jessica
8 years ago

Bakade också chokladfondant i helgen. Är ju så himla gott! Men citron har jag inte provat, får prova det nästa gång!

Anonymous
8 years ago

Åh va gott det ser ut!
Kanske ska ta och testa det, om det jag kan hitta någon laktosfri vit choklad. ^_^

Ditt nr 1 Fan
8 years ago

Omg vad himmelskt, citron OCH vit choklad woow!

JUNITJEJ
8 years ago

Så gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

älskar alla geggiga bakverk!! Yummie!

Fatima
8 years ago

Så gott

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?