Äppelpajscotta

Bakverkshybrider blir ofta en underbar smaksensation och den här pannacotta äppelpajen är inget undantag! Digestivebotten ger ett härligt crunch mot den lena pannacottafyllningen som kryddats med de klassiska äppelpajskryddorna kardemumma och kanel.
Och låt oss bara prata om toppingen en stund! Karamelliserade äppelskivor som har knäckiga kanter och en seg insida. Den här toppingen är så god att jag skulle kunna äta den som den är! Perfekt hemmagjort godis 🙂
När jag fyndade de här dessertburkarna för några dagar sen så ville jag servera något i dem på studs! Och det va lite så det här receptet kom till haha, helt enkelt ett resultat av att jag ville servera ett vackert bakverk i mina nya burkar haha. Confessions of a bake blogger, typ.
Serves 4.

Ingredients (digestive base):
10 digestive biscuits
50 g butter

Do this:
1. Melt the butter.
2. Crush the biscuits in a blender to fine crumbs and mix in the butter.
3. Divide the crumbs into four glasses or cans. Let stand in the refrigerator while you prepare the filling.

Ingredients (filling):
2 cups whipping cream
1 teaspoon agar agar powder
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp pure vanilla powder
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground cardamom

Do this:
1. Place all ingredients for the filling in a saucepan. Whisk lightly by hand so that everything is mixed and then bring to boil while whisking constantly.
2. Remove the pan from the heat when the filling has begun to boil and distribute it in the glasses or cans. Leave to set in the refrigerator while you prepare the apple topping.

Ingredients (caramelized apple slices):
1 tart apple
50 g butter
0.75 cups powdered sugar

Do this:
1. Divide the apple in two, core, keep the peel and slice into 0.5 cm thin slices.
2. Add the butter and icing sugar in a pan and heat over high heat. Stir in the pan until it starts to get a nice golden color. Add the apple slices and stir constantly until the apples are soft.
3. Take out an apple slice at a time and then drain on kitchen paper. Distribute then the slices in serving the molds.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Äppelpajscotta

Ingredienser

Ingredienser (digestivebotten):
10 digestivekex
50 g smör

Ingredienser (fyllning):
5 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma

Ingredienser (karamelliserade äppelskivor):
1 syrligt äpple
50 g smör
0,75 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (digestivebotten):
10 digestivekex
50 g smör

Ingredienser (fyllning):
5 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma

Ingredienser (karamelliserade äppelskivor):
1 syrligt äpple
50 g smör
0,75 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Smält smöret.
  2. Krossa kexen i mixer till fina smulor och blanda ner i smöret.
  3. Fördela kexsmulorna i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Vispa lite lätt för hand så att allt blandas och koka sedan upp under fortsatt vispning.
  5. Dra bort kastrullen från värmen när fyllningen börjat koka och fördela den i portionsformarna. Låt stelna i kylskåpet medan du förbereder äppelskivorna.
  6. Dela äpplet i två, kärna ur, behåll skalet och skiva i 0,5 cm tunna skivor.
  7. Lägg smör och florsocker i en stekpanna och värm upp på hög värme. Rör om i stekpannan tills det börjar få en fin gyllene färg. Ha i äppelskivorna och rör om hela tiden tills äpplena blivit mjuka.
  8. Ta ut en äppelskiva i taget och låt rinna av på lite hushållspapper. Fördela sedan skivorna i portionsformarna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Smält smöret.
  2. Krossa kexen i mixer till fina smulor och blanda ner i smöret.
  3. Fördela kexsmulorna i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Vispa lite lätt för hand så att allt blandas och koka sedan upp under fortsatt vispning.
  5. Dra bort kastrullen från värmen när fyllningen börjat koka och fördela den i portionsformarna. Låt stelna i kylskåpet medan du förbereder äppelskivorna.
  6. Dela äpplet i två, kärna ur, behåll skalet och skiva i 0,5 cm tunna skivor.
  7. Lägg smör och florsocker i en stekpanna och värm upp på hög värme. Rör om i stekpannan tills det börjar få en fin gyllene färg. Ha i äppelskivorna och rör om hela tiden tills äpplena blivit mjuka.
  8. Ta ut en äppelskiva i taget och låt rinna av på lite hushållspapper. Fördela sedan skivorna i portionsformarna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria g
7 years ago

Kanske du kan visa vad man behöver för formar o bas ingredienser vid bakning gärna matlagning med. Jag fick ej vara med när min mamma var i köket hon ville vara själv. Så jag måste komma igång. Gärna mer recept på middagsmat är ibland svårt o komma på något kramis vännen.

Kaffehörnan
7 years ago

Så fantastiskt gott de ser ut, riktigt smarrigt. Fina bilder

Linda
7 years ago

Wow va fina bilder, o va gott de ser ut!!

Anonymous
7 years ago

din blogg är guld. dreglar varje gång jag går in här.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?