Äppelpajscotta

Bakverkshybrider blir ofta en underbar smaksensation och den här pannacotta äppelpajen är inget undantag! Digestivebotten ger ett härligt crunch mot den lena pannacottafyllningen som kryddats med de klassiska äppelpajskryddorna kardemumma och kanel.
Och låt oss bara prata om toppingen en stund! Karamelliserade äppelskivor som har knäckiga kanter och en seg insida. Den här toppingen är så god att jag skulle kunna äta den som den är! Perfekt hemmagjort godis 🙂
När jag fyndade de här dessertburkarna för några dagar sen så ville jag servera något i dem på studs! Och det va lite så det här receptet kom till haha, helt enkelt ett resultat av att jag ville servera ett vackert bakverk i mina nya burkar haha. Confessions of a bake blogger, typ.

Receptet räcker till 4 portioner.
Ingredienser (digestivebotten):
10 digestivekex
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer till fina smulor och blanda ner i smöret.
3. Fördela kexsmulorna i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
 
Ingredienser (fyllning):
5 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Vispa lite lätt för hand så att allt blandas och koka sedan upp under fortsatt vispning.
2. Dra bort kastrullen från värmen när fyllningen börjat koka och fördela den i portionsformarna. Låt stelna i kylskåpet medan du förbereder äppelskivorna.
 
Ingredienser (karamelliserade äppelskivor):
1 syrligt äpple
50 g smör
0,75 dl florsocker
 
Gör såhär:
1. Dela äpplet i två, kärna ur, behåll skalet och skiva i 0,5 cm tunna skivor.
2. Lägg smör och florsocker i en stekpanna och värm upp på hög värme. Rör om i stekpannan tills det börjar få en fin gyllene färg. Ha i äppelskivorna och rör om hela tiden tills äpplena blivit mjuka.
3. Ta ut en äppelskiva i taget och låt rinna av på lite hushållspapper. Fördela sedan skivorna i portionsformarna.
 
 
Serves 4.

Ingredients (digestive base):
10 digestive biscuits
50 g butter

Do this:
1. Melt the butter.
2. Crush the biscuits in a blender to fine crumbs and mix in the butter.
3. Divide the crumbs into four glasses or cans. Let stand in the refrigerator while you prepare the filling.

Ingredients (filling):
2 cups whipping cream
1 teaspoon agar agar powder
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp pure vanilla powder
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground cardamom

Do this:
1. Place all ingredients for the filling in a saucepan. Whisk lightly by hand so that everything is mixed and then bring to boil while whisking constantly.
2. Remove the pan from the heat when the filling has begun to boil and distribute it in the glasses or cans. Leave to set in the refrigerator while you prepare the apple topping.

Ingredients (caramelized apple slices):
1 tart apple
50 g butter
0.75 cups powdered sugar

Do this:
1. Divide the apple in two, core, keep the peel and slice into 0.5 cm thin slices.
2. Add the butter and icing sugar in a pan and heat over high heat. Stir in the pan until it starts to get a nice golden color. Add the apple slices and stir constantly until the apples are soft.
3. Take out an apple slice at a time and then drain on kitchen paper. Distribute then the slices in serving the molds.

Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria g
4 år sedan

Kanske du kan visa vad man behöver för formar o bas ingredienser vid bakning gärna matlagning med. Jag fick ej vara med när min mamma var i köket hon ville vara själv. Så jag måste komma igång. Gärna mer recept på middagsmat är ibland svårt o komma på något kramis vännen.

Kaffehörnan
4 år sedan

Så fantastiskt gott de ser ut, riktigt smarrigt. Fina bilder

Linda
4 år sedan

Wow va fina bilder, o va gott de ser ut!!

Anonym
4 år sedan

din blogg är guld. dreglar varje gång jag går in här.

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x