Vetedröm

Igår åt jag en av de godaste frukostarna jag ätit på länge! Söderböna som jag är så älskar jag surdegsbröd men fram till i fredags så hade jag aldrig bakat det själv. Jag har liksom inte vågat då den ska matas och inte får glömmas bort vilket lätt händer mig (av samma anledning är det inte jag som sköter de levande växterna här hemma haha!).
I fredags fick jag chansen att prova på en nyhet från Kronjäst. De har släppt egna surdegar som är förpackade på ett sätt som håller de lika aktiva som om jag hade gjort den själv. Det enda man behöver göra är att tillföra jäst och sen är den redo att bakas med. Jag provade att baka efter receptet som heter Vetedröm som blev riktigt, riktigt gott! Det här receptet ger två bröd.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vetedröm

Ingredienser

1 påse (à 150 g) färsk Kronjäst Sudeg fullkornsvete
12,5 g (1/4 paket) färsk Kronjäst för Matbröd
2,5 dl kallt vatten
6,5 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 påse (à 150 g) färsk Kronjäst Sudeg fullkornsvete
12,5 g (1/4 paket) färsk Kronjäst för Matbröd
2,5 dl kallt vatten
6,5 dl vetemjöl special
2 tsk salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Blanda ner alla ingredienser utom saltet i 3 minuter långsamt med maskin.
  3. Öka hastigheten när degen gått ihop och fortsätt arbeta degen i ytterligare 4 minuter.
  4. Tillsätt sallt och arbeta degen i 3 minuter till.
  5. Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar. Vik degen efter 1 timmes jästid.
  6. Lägg försiktigt upp degen på ett mjölat bord och forma varsamt till två limpor. Låt jäsa i mjölad bakkorg eller bakduk i ca 2 timmar eller tills degen jäst till dubbel storlek.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Vänd upp brödet på en plåt med bakplåtspapper-
  9. Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk till 230 grader. Grädda brödet i ca 30 minuter.
  10. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Blanda ner alla ingredienser utom saltet i 3 minuter långsamt med maskin.
  3. Öka hastigheten när degen gått ihop och fortsätt arbeta degen i ytterligare 4 minuter.
  4. Tillsätt sallt och arbeta degen i 3 minuter till.
  5. Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar. Vik degen efter 1 timmes jästid.
  6. Lägg försiktigt upp degen på ett mjölat bord och forma varsamt till två limpor. Låt jäsa i mjölad bakkorg eller bakduk i ca 2 timmar eller tills degen jäst till dubbel storlek.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Vänd upp brödet på en plåt med bakplåtspapper-
  9. Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk till 230 grader. Grädda brödet i ca 30 minuter.
  10. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?