Ibland slår söt- och chokladsuget till när man minst anar det och kanske också när man minst vill det! Då är det perfekt att kunna slängs ihop något snabbt och nyttigt. För att göra denna underbara kladdiga och chokladiga chokladkaka är allt du behöver 4 ingredienser (3 om du vill) och 2 fjuttiga minuter i micron! Det här receptet räcker till två portioner.
Vill du kan du servera denna goding med en klick creme fraiche och lite bär!
—
Sometimes your sugar and chocolate cravings hit you when you least expect it and perhaps when you least want it to! Then it is perfect to throw together something quick and healthy. To make this wonderful sticky and chocolaty chocolate cake, all you need is 4 ingredients (three if you wish so), and petty 2 minutes in the microwave! This recipe is enough for two servings.
If you want, you can serve this nugget with a dollop of sour cream and some berries!
Ingredients:
1 banana
1 egg
3 tablespoons cocoa powder or 50g melted dark chocolate (80% cocoa content)
1/4 cups coconut milk (optional, but makes the cake extra moist)
Do this:
1. Mix together all ingredients with a hand blender or in a regular blender.
2. Pour the batter into heat resistant molds or cups.
3. Heat one at a time in the microwave on high heat in 90-120 seconds.
Can be eaten immediately or stored in the refrigerator to be eaten later!
Å vilket bra tips! Superbra när man inte känner för att klämma i sig kladdkaka men är sjukt sugen 🙂
Vilket bra tips, det ska jag verkligen testa =)
Åh vad gott detta vill jag testa!
Jag har alltid velat testa sådana här mikro kakor men inte vågat, tror alltid att de ska explodera i mikron. 😀 Får ta mig i kragen så mycket roligare en ballerina kakor när oväntade gäster tittar förbi .
Vart kan man hitta såna där små fina skålar? Perfekta att baka i ju!
köpta på second hand 🙂
Så enkel att göra och ändå så god! Räddade mig från att ge upp sockerförbud åtminstone från kakor och godis, detta var ju visserligen kaka men väldigt bra sådan 😉
TACK!!
Vad kul! 🙂
Denna ska jag definitivt testa ikv 😍
Men åh, så himla mumsigt!! 😀
Ser supergott ut 🙂
Tack för ett bra recept! Ska snarast provas!
alltså kokosmjölk, sån som finns i mejeriet eller sån som finns på thaihyllan? 😛
Den i konserv på thaihyllan 🙂
Du räddade min dag, tack!! Mums ska absolut testa denna! 🙂
Åå vad den ser härlig ut! Ska absolut testas! *emoji med hjärtögon*
Åh, tror jag ska testa detta någon dag. 🙂
åh den såg ju verklige chokladig och god ut TROTS nyttigare variant 😉 WIN!
Å vilket bra tips! Superbra när man inte känner för att klämma i sig kladdkaka men är sjukt sugen 🙂
Supergott ju! Helt perfekt! Men går denna att göra i ugnen också, hur länge och hur varmt isåfall?
Kan man ersätta kokosmjölken med mandelmjölk eller är den för tunn tror du? Ser supersmarrigt ut!
Åh vilket bra tips. Det måste jag prova. Jag letar efter nyttigare bakverk.
Åh vad gott! 🙂
åh den såg ju verklige chokladig och god ut TROTS nyttigare variant 😉 WIN!
Åhhh så gott!
Mums!
Din blogg är rena drömmen för baknings-älskare 😀
Det ser ljuvligt ut, och så enkelt 😀
Detta blir perfekt till eftermiddagskaffet idag 🙂
Din blogg är rena drömmen för baknings-älskare 😀
Detta måste testas!
gott och enkelt!
Bra tips! Måste testa detta!
Detta måste jag testa! Jag har nyttig månad nu 🙂
Smakar den mycket banan?
Åh vad gott det ser ut! Måste testa snarast 🙂
Ser ljuvligt gott ut !
Mvh Kristina
Testade detta till frukost idag, ljuvligt gott och superenkelt, kommer jag göra igen =)
åh den såg ju verklige chokladig och god ut TROTS nyttigare variant 😉 WIN!