Krämig After Eight-glass utan maskin

Just som man tror att våren är på g så vaknar man av att det snöar utanför fönstret haha. Verkar som att vi har ett spännande väder att vänta oss sommaren 2016. Hursomhelst, är det vårmånader så är det glass som ska ätas. Roligast är det att göra den själv och med det här receptet behöver du endast 2 ingredienser + valfri smaksättning och inte ens glassmaskin!
Just as one thought that spring is here, I woke up to a snowing view. It seems like we have an exciting weather to expect here in Sweden summer 2016. Anyways, as long as we’ve reached the spring months ice cream has to be eaten haha. And it’s so much fun to make the ice cream yourself and with this recipe, all you need is 2 ingredients and flavour of your own choice. The best part is that you don’t even need an ice cream machine!
Jag har ju onekligen fått en grej för After Eight på siståne men det är bara så fräscht och gott att ha i bakverk! För några dagar sedan hade jag det i min ljuvliga brownie och idag har jag den i glass. Detta är helt seriöst bland de godaste glassarna jag ätit! Inom kort kommer också ett recept där jag kombinerar denna glass med en annan go’bit. Håll utkik!
Det här receptet räcker till ca 1 liter glass.
I’ve recently got a thing for After Eight chocolate. It’s just such a fresh and delicious taste to at to your pastries. A couple of days ago I added it to my delicious brownie and today I have it in ice cream. This is seriously among the most delicious ice creams I’ve ever had! Shortly I’ll also share a recipe with you guys in which I combine this ice cream with another delicious treat. Stay tuned!

This recipe gives you about 1 liter of ice cream.

Ingredients (After Eight ice cream):
1 tin à 397 g condensed milk
5 dl whipping cream
40 g (5 plates) After Eight chocolate

1 pinch food coloring (optional)

Do this:
1. Whip the cream to soft peaks.
2. Add the condensed milk and fold with a spatula until everything is well mixed.
3. Break the After Eight chocolate into small pieces and put it in the ice cream. If you want you can even have a little food coloring to get a lovely mint color. However, this is nothing that affects the taste and can therefore be skipped.
4. Pour batter oblong loaf pan and place it in the freezer for at least 6 hours before serving.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Krämig After Eight-glass utan maskin

Portioner: 1

Ingredienser

1 burk à 397 g kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
40 g (5 plattor) After Eight choklad
1 krm grön pastafärg/hushållsfärg (kan uteslutas)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 1st

Ingredienser

1 burk à 397 g kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
40 g (5 plattor) After Eight choklad
1 krm grön pastafärg/hushållsfärg (kan uteslutas)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd med en slickepott tills allt blandats väl.
  3. Bryt after eight chokladen i mindre bitar och lägg det i glassen. Om du vill kan du även ha i lite pastafärg eller hushållsfärg för att få en härlig mintfärg. Detta är dock inget som påverkar smaken och kan därför uteslutas helt.
  4. Häll glassmeten i en avlång brödform och ställ i frysen i minst 6 timmar innan servering.
Video
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd med en slickepott tills allt blandats väl.
  3. Bryt after eight chokladen i mindre bitar och lägg det i glassen. Om du vill kan du även ha i lite pastafärg eller hushållsfärg för att få en härlig mintfärg. Detta är dock inget som påverkar smaken och kan därför uteslutas helt.
  4. Häll glassmeten i en avlång brödform och ställ i frysen i minst 6 timmar innan servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
7 years ago

Låter verkligen supergott !! Ska testa när det blir tid över 😉 kram

Anonymous
7 years ago

Låter supergott 😀

ANNAWII ♥
7 years ago

Mums så gott!

Anonymous
7 years ago

det här ska jag göra !

Anonymous
7 years ago

Den blev supergod 😊

Sara
7 years ago

Detta måste jag verkligen prova! Ser otroligt mumsigt ut! 😀

Hanna
7 years ago

Så gott! Det där måste jag testa.

Jenny
7 years ago

Åh galet vad gott! Måste prova någon dag!

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
7 years ago

såg riktigt gott ut

Anonymous
7 years ago

Den ser både aptitretande ut och innehåller underbara ingredienser, hur kan det inte vara alldeles perfekt 😀

Eawysims
7 years ago

Brukar också använda de receptet ifall jag gör glass själv, supergott! Kan tänka mig att det är ännu godare med någon speciell smak, har bara testat med vanilj hittills. Tycker det ser supergott ut på dina bilder också och jag gillar inte ens After Eight.

Mikaela
7 years ago

Mums ser gott ut! 🙂

pyssel
7 years ago

men sluuuuta!! de där va ba för mkt! sååå gott! 😀

Inez
7 years ago

MUMS, ser helt otroligt gott ut! Måste provas!

Anonymous
7 years ago

Den blev supergod 😊

Sofi
7 years ago

Måste testas!!!

Anonymous
7 years ago

Åh gud vad gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?