Chocolate chip caramel brownie

Vilket härligt väder vi äntligen börjat få! Man blir ju bara så glad av all D-vitamin i luften. Mer sol och värme betyder en massa mysiga fikor utomhus och denna gång blev det en härligt kladdig chocolate chip caramel brownie. Behöver jag säga något mer än att kladdig choklad +  karamell = UNDERBART!
 
Ingredienser (chocolate chip caramel brownie):
125 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g mörk choklad
2 msk dulche de leche
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Lägg 100 gram åt sidan. Smält 200 g choklad tillsammans med smöret i en kastrull på medium värme.
3. Vispa ägg och strösocker i en bunke.
4. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en separat skål och sikta försiktigt ner detta i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
5. Tillsätt chokladsmöret och blanda ordentligt.
6. Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Ta ut brownien och dekorera med den grovhackade mörka chokladen. Ställ tillbaka brownien i ugnen i ytterligare två minuter tills chokladen börjat smälta lite.
9. Låt kakan svalna i kylskåpet helt och hållet innan du dekorerar med dulche de leche.
 
 
What a lovely weather we finally have started to get here in Sweden! One becomes just so happy with all the vitamin D in the air. More sun and heat means a lot of cozy times outdoors with a cup of coffee and a sweet treat. This time I made a wonderfully sticky chocolate chip caramel brownie. Need I say any more than that sticky chocolate + caramel = WONDERFUL!

Ingredients (chocolate chip caramel brownie):
125 g butter
3 dl granulated sugar
4 eggs
2 dl flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla
300 g dark chocolate
2 tablespoons Dulche de leche

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Coarsely chop the dark chocolate. Put 100 grams aside. Melt 200 g chocolate with the butter in a saucepan over medium heat.
3. Beat the eggs and sugar in a bowl.
4. Mix the vanilla sugar, baking powder and flour in a separate bowl and sift gently down this into the egg and sugar mixture. Mix well.
5. Add chocolate butter and mix thoroughly.
6. Cover a small baking tray with parchment paper and pour in the batter.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Remove the brownie and garnish with the chopped dark chocolate. Return the brownie in the oven for two minutes until the chocolate begins to melt a little.
9. Allow the cake to cool in the refrigerator completely before decorating with Dulche de leche.

Prenumerera
Notis om
guest
21 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viktoria
4 år sedan

Ser verkligen jättegott ut!

Elin Hansson
4 år sedan

Hur gott ser inte detta ut då? 😀

Fanny
4 år sedan

Ser så gott ut!!

Sanna
4 år sedan

Dra mig baklänges vad gott det där såg ut 😀

Anonym
4 år sedan

oj va gott det där såg ut 😀

Sofia
4 år sedan

Det där såg verkligen gott ut! 😀

Anonym
4 år sedan

Åååh den ser god ut! Den ska jag testa att baka om 9 veckor när min diet är över:)

Anonym
4 år sedan

Vad gott det ser ut, den där vill jag baka framöver.

Anonym
4 år sedan

Men åh så gott!! 😀

Anonym
4 år sedan

omg, det bara vattnas i munnen av bilderna!

Ellen
4 år sedan

Wow jäklar!!! Gott! Gott!

ISA
ISA
4 år sedan

som alltid: HERREJÄKLAR!! <3

Fatima
4 år sedan

MUMSENS

Jasmine
4 år sedan

Din kladdiga chokladdröm ser ljuvlig ut!
Vi hoppas på fler fina dagar med fika i solen. 🙂
Kram

Anonym
4 år sedan

Åh vad gott!

jennie
4 år sedan

OH jistanens så mumsigt! Chokladen har kommit till himmeriket!

Mikaela
4 år sedan

Inspirerande! Ska garanterat göra det där receptet även försöka mig på en nyttigare variand👏

Mikaela
4 år sedan

Men guud vad gott! Ska testa det där direkt!

Matilda
4 år sedan

Ser ju inte bara lite fantastiskt ut! Mums 🙂

Anonym
4 år sedan

DÖÖÖÖR!

a n n i k a
4 år sedan

Super mumsigt 😀

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x