After Eight Brownies

Häromdagen var vi på besök hos några vänner och då passade jag på att baka dessa underbart kladdiga och uppfriskande After Eight brownies till fikat. Det är så svårt att bara ta en bit av de här! Jag dekorerade mina med mynta och färska bär och serverade med en kula vaniljglass. Perfekt sommarfika!
Om du vill klicka hem varorna till den här mumsiga brownien direkt är det bara att kika in på Mathem.se för att få en färdig inköpslista på allt du behöver!
 
Gör såhär:

1. Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål tillsammans med After Eight-choklad.
2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
4. Plasta in skålen och låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.

The other day we were visiting some friends and I took the opportunity to bake these wonderfully fudgy and refreshing After Eight brownies. It’s so hard to just take one piece of this! I decorated mine with mint and fresh berries and served with a scoop of vanilla ice cream. A perfect summer brownie! I baked mine in a baking pan that is 20×15 cm, which provides about 8 generous servings.

Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
48 g (6 plates) After Eight chocolate
1.75 dl flour

Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the After Eight chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, After Eight, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before spreading the glaze

Ingredients (frosting):
150 g dark chocolate
1.25 dl heavy cream
32 g (4 plates) After Eight chocolate

Do this:
1. Chop the dark chocolate coarsely and place in a heatproof bowl with After Eight chocolate.
2. Heat the cream and remove from the heat just before it starts to boil and pour it over the chocolate.
3. Mix gently with a spatula or wooden spoon until all the chocolate has melted completely.
4. Wrap the bowl and let it rest in the refrigerator until it has achieved a spreadable consistency, and then cover your brownie with it.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

After Eight Brownies

Portioner: 8

Ingredienser

150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
48 g (6 plattor) After Eight choklad
1.75 dl Vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g mörk blockchoklad1.25 dl vispgrädde32 g (4 plattor) After Eight Choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
48 g (6 plattor) After Eight choklad
1.75 dl Vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g mörk blockchoklad1.25 dl vispgrädde32 g (4 plattor) After Eight Choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade min i en form som är 20×15 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade min i en form som är 20×15 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Ååååå vad gott! 🙂

ISA
ISA
8 years ago

de där borde jag göra till mina föräldrar, de älskar ju after eight 😉

Christina
8 years ago

Jag är galen i After Eight! Bakade en gång cupcakes med After Eight och de blev såå goda¨.

a n n i k a
8 years ago

Mums!

Anonymous
8 years ago

Låter riktigt gott 😀

Elin
8 years ago

MUMS, detta måste jag verkligen testa!! 🙂

Anonymous
8 years ago

Åh Gud vad gott!

Anonymous
8 years ago

mm vad gott, mums!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?