
Bakade dessa härligt syrliga och söta bärrutor med vit choklad när vi hade gäster över. Perfekt baktips för alla de bär som plockats under sommaren. Jag valde att ha i både hallon och blåbär men man kan såklart ha bara en av dem. Det här receptet ger ca 16 stycken bitar.
Ingredienser (kaka):
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär
1 dl hallon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en kvadratisk bakform eller långpanna med bakplåtspapper. Jag använde en form med måtten 20×20 cm.
3. Smält smöret och låt det svalna. Häll över i en bunke.
3. Smält smöret och låt det svalna. Häll över i en bunke.
4. Tillsätt socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret och rör om till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och strö över bären.
4. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
5. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Ställ i kyl om du vill ha glasyr på.
5. Häll smeten i formen och strö över bären.
4. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
5. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Ställ i kyl om du vill ha glasyr på.
Ingredienser (glasyr):
100 g vit choklad
25 g smör
Gör såhär:
1. Hacka den vita choklade grovt.
2. Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull eller i micro. Rör om hela tiden.
3. Låt glasyren svalna lite innan du ringlar den på dina bärrutor.
Super mumsigt 😀
mumms