Berry bars

Bakade dessa härligt syrliga och söta bärrutor med vit choklad när vi hade gäster över. Perfekt baktips för alla de bär som plockats under sommaren. Jag valde att ha i både hallon och blåbär men man kan såklart ha bara en av dem.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Berry bars

Portioner: 16

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär
1 dl hallon

Ingredienser (glasyr):
100 g vit choklad
25 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär
1 dl hallon

Ingredienser (glasyr):
100 g vit choklad
25 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en kvadratisk bakform eller långpanna med bakplåtspapper. Jag använde en form med måtten 20×20 cm.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret och rör om till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen och strö över bären.
  6. Grädda mitt i  ugnen i 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
  7. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Ställ i kyl om du vill ha glasyr på.
  8. Glasyr: Hacka den vita choklade grovt.
  9. Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull eller i micro. Rör om hela tiden.
  10. Låt glasyren svalna lite innan du ringlar den på dina bärrutor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en kvadratisk bakform eller långpanna med bakplåtspapper. Jag använde en form med måtten 20×20 cm.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret och rör om till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen och strö över bären.
  6. Grädda mitt i  ugnen i 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
  7. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Ställ i kyl om du vill ha glasyr på.
  8. Glasyr: Hacka den vita choklade grovt.
  9. Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull eller i micro. Rör om hela tiden.
  10. Låt glasyren svalna lite innan du ringlar den på dina bärrutor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
8 years ago

Super mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?