Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en kvadratisk bakform eller långpanna med bakplåtspapper. Jag använde en form med måtten 20×20 cm.
- Smält smöret och låt det svalna. Häll över i en bunke.
- Tillsätt socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i formen och strö över bären.
- Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
- Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Ställ i kyl om du vill ha glasyr på.
- Glasyr: Hacka den vita choklade grovt.
- Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull eller i micro. Rör om hela tiden.
- Låt glasyren svalna lite innan du ringlar den på dina bärrutor.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Super mumsigt 😀
mumms