Minnie Mouse Cake

En tårta till en liten flicka som ska fira att hon blir 2 hela år Mimmi Pigg – style. Jag älskar att göra tårtor med tydliga teman! Tårtan är fylld med blåbärsmousse, som ni hittar receptet på här, och glasscreme. Spacklade gjorde jag med italiensk marrängsmörkräm med smak av citron. Täckte gjorde jag med sugar paste. Rosetten och öronen är gjorda i gum paste.
 
Ingredienser (glasscreme):
Räcker till 1 lager fyllning
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop mjölk och marsanpulver och värm upp under fortsatt omrörning till blandningen blivit tjock. Låt svalna helt.
2. Vispa upp grädden lätt och tillsätt sedan marsankrämen under forsatt vispning. Klart!
 
Ingredienser (italiensk marrängsmörkräm):
Räcker till att täcka en tårta med diameter på ca 23 cm och höjd ca 10 cm
4 stora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
275 g osaltat smör
rivet skal från en citron
 
Gör såhär:
1. Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
2. Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
3. Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
4. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
5. Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
6. Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.
 
 
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x