Minnie Mouse Cake

En tårta till en liten flicka som ska fira att hon blir 2 hela år Mimmi Pigg – style. Jag älskar att göra tårtor med tydliga teman! Tårtan är fylld med blåbärsmousse, som ni hittar receptet på här, och glasscreme. Spacklade gjorde jag med italiensk marrängsmörkräm med smak av citron. Täckte gjorde jag med sugar paste. Rosetten och öronen är gjorda i gum paste.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Minnie Mouse Cake

Ingredienser

Ingredienser (glasscreme):
Räcker till 1 lager fyllning
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Ingredienser (italiensk marrängsmörkräm):
Räcker till att täcka en tårta med diameter på ca 23 cm och höjd ca 10 cm
4 stora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
275 g osaltat smör
rivet skal från en citron

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (glasscreme):
Räcker till 1 lager fyllning
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Ingredienser (italiensk marrängsmörkräm):
Räcker till att täcka en tårta med diameter på ca 23 cm och höjd ca 10 cm
4 stora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
275 g osaltat smör
rivet skal från en citron

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Glasscreme: Vispa ihop mjölk och marsanpulver och värm upp under fortsatt omrörning till blandningen blivit tjock. Låt svalna helt.
  2. Vispa upp grädden lätt och tillsätt sedan marsankrämen under forsatt vispning. Klart!
  3. Marrängsmörkräm: Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
  4. Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
  5. Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
  6. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
  7. Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
  8. Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Glasscreme: Vispa ihop mjölk och marsanpulver och värm upp under fortsatt omrörning till blandningen blivit tjock. Låt svalna helt.
  2. Vispa upp grädden lätt och tillsätt sedan marsankrämen under forsatt vispning. Klart!
  3. Marrängsmörkräm: Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
  4. Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
  5. Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
  6. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
  7. Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
  8. Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?