Chocolate brownie and raspberry cake

Det har gott en hel massa dagar sen jag uppdaterade sist! Tro mig, det har kliat något otroligt i fingrarna både efter att baka, fota och skriva men jag blev riktigt förkyld innan helgen och blev därför sänliggandes istället. Igår kände jag mig äntligen helt frisk och det första jag gjorde var såklart att ställa mig i köket.
Det blev denna härlighet: en riktigt chokladig tårta med hallonsmörkräm. Så chokladigt och så, så gott! Jag använde Roy Fares recept till brownie botten och fyllde tårtan med chokladganache gjord på lika många delar choklad som grädde (300 g choklad till 3 dl grädde).
Denna hallonsmörkräm räcker till att spackla en tårta som är 8-10 cm hög och har en diameter på 23 cm. Den går lika bra att spritsa cupcakes med som att ha i biskvier.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chocolate brownie and raspberry cake

Ingredienser

1,5 dl färska hallon
250 g osaltat rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1,5 dl färska hallon
250 g osaltat rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa upp smöret med elvisp tills det blir fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  2. Mosa hallonen. Jag valde att ha i dem som de då jag tycker det ger en vacker effekt men om du vill ha en jämn rosa färg kan du köra moset genom en sil först.
  3. Tillsätt hallonmoset och alla andra av de resterande ingredienserna och vispa ordentligt tills allt blandats väl.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa upp smöret med elvisp tills det blir fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  2. Mosa hallonen. Jag valde att ha i dem som de då jag tycker det ger en vacker effekt men om du vill ha en jämn rosa färg kan du köra moset genom en sil först.
  3. Tillsätt hallonmoset och alla andra av de resterande ingredienserna och vispa ordentligt tills allt blandats väl.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
8 years ago

Mums 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?