Chocolate brownie and raspberry cake

Det har gott en hel massa dagar sen jag uppdaterade sist! Tro mig, det har kliat något otroligt i fingrarna både efter att baka, fota och skriva men jag blev riktigt förkyld innan helgen och blev därför sänliggandes istället. Igår kände jag mig äntligen helt frisk och det första jag gjorde var såklart att ställa mig i köket.
Det blev denna härlighet: en riktigt chokladig tårta med hallonsmörkräm. Så chokladigt och så, så gott! Jag använde Roy Fares recept till brownie botten och fyllde tårtan med chokladganache gjord på lika många delar choklad som grädde (300 g choklad till 3 dl grädde).
 
Ingredienser (hallonsmörkräm):
1,5 dl färska hallon
250 g osaltat rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft
 
Gör såhär:
1. Vispa upp smöret med elvisp tills det blir fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
2. Mosa hallonen. Jag valde att ha i dem som de då jag tycker det ger en vacker effekt men om du vill ha en jämn rosa färg kan du köra moset genom en sil först.
3. Tillsätt hallonmoset och alla andra av de resterande ingredienserna och vispa ordentligt tills allt blandats väl.
 
Denna hallonsmörkräm räcker till att spackla en tårta som är 8-10 cm hög och har en diameter på 23 cm. Den går lika bra att spritsa cupcakes med som att ha i biskvier.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
7 år sedan

Mums 😀

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x