
Gjorde dessa underbart goda RAW-inspirerade cakepops till gårdagens lilla dejt med vänner. Vill du göra dem helt RAW så använder du RAW-kakao och doppar dem bara i kokos och inte i choklad. Receptet räcker till 10 stycken.
Ingredienser:
20 färska dadlar
2 dl cashewnötter
2 msk kokosfett
2 msk kaffe
2 msk kakao
Dekoration:
200 g mörk choklad
havssalt
200 g vit choklad
kokosflingor
Gör såhär:
1. Kärna ur dadlarna och hacka dem och cashewnötterna grovt.
2. Lägg dadlarna, cashewnötterna, kokosfetter, kaffet och kakaon i en mixer och mixa tills allt blandats ordentligt. Har du en svag mixer så kan du mixa nötterna för sig och dadlarna för sig och sen blanda allt väl med sked i en skål.
3. Rulla smeten till 10 jämnstora bollar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
4. Smält hälften av den choklad du vill använda i vattenbad eller micro. Låt svalna. Doppa cakepopspinnen eller sugröret (vad du nu väljer att använda) i chokladen och tryck in i en boll. Upprepa proceduren för alla bollar och låt sedan stå kallt igen i ca 30 minuter.
5. Smält resten av chokladen och låt svalna. Doppa sedan varje boll i chokladen och strö på havssalt eller kokos precis innan chokladen stelnat helt så sitter det bra. Låt vila i kyl i minst 1 timme innan servering.