Glutenfri kladdkaka med pecannötkola

Glutenfritt, chokladigt, tuggmotstånd – behöver jag säga mer? Så gott! Den tar lite tid att göra men är helt klart värd väntan. Vill du även göra den nötfri så kan du byta ut pecannötterna mot rice krispies eller liknande.
 
Ingredienser (kladdkakan):
250 g mörk choklad
1 dl kallt bryggkaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Smörj kanterna eller täck även dem med bakplåtspapper.
3. Hacka chokladen grovt  och lägg i en skål tillsammans med kaffet.
4. Smält chokladen och kaffet över vattenbad eller i micro.
5. Tillsätt smör och socker lite i taget och blanda väl tills smöret smält helt.
6. Vispa äggen lätt och rör ner dem tillsammans med salt  i chokladblandningen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
8. Låt kakan svalna helt innan du börjar göra pecannötkolan.
 
Ingredienser (pecannötkola):
5 dl vispgrädde
3 dl socker
0,5 dl farinsocker
2 msk honung
1,5 dl ljus sirap
3 msk kakao
50 g mjukt smör
2 nävar pecannötter
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser till kolan förutom smör och nötter, i en kastrull.
2. Sjud i ca en timme, prova med kulprovet om kolan är klar annars sjud en stund till.
3. Rör klickvis ner smöret under omrörning tills du får en slät och blank smet.
4. Häll kolan över kladdkakan och strö över nötterna. Extra gott blir det också om du toppar med lite havssalt.
5. Låt stelna helt i kylskåpet över natten innan du tar dig ett smakprov!
Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta
4 år sedan

mumms de ser ut

Ellen
4 år sedan

åh va gott! älskar pecannötter, så det här var ett grymt recept 🙂

Sabrin
4 år sedan

Åh va gott! 😍 kan man skippa kaffet om man vill? 🙂

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x