Så här gör du:
- Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda smör, vetemjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. För ett frasigt pajskal är det bäst att inte knåda för länge!
- Tryck ut degen i en pajform och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Låt pajskalet stå i kylskåp i ca 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna. Täck kanterna med aluminiumfolie för att förhindra att de sjunker ner.
- Fyllning: Bryn köttfärsen i olivoljan och tillsätt tacokryddan. Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort.
- Lägg köttfärsen i pajskalet.
- Vispa ägg och matgrädde, häll detta över köttfärsen. Toppa fyllningen med körsbärstomater som du har skivat i två.
- Strö över den rivna osten och pudra till sist med paprikapulver.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
I punkt 2 i ditt recept bör det stå blanda, inte knåda. Man blandar till en grynig massa. Knådar gör man när det ska bli en sammanhållen deg (glutentrådarna). Och så heter det "fyllning", inte "fylling".
Tack för din feedback 😊
Ja måste få fråga en sak gällande denna taco paj.. gällande det där med aluminiumfiliet. Ska man ha ner det i pajformen INNAN man trycker i själva "degen" i formen?? Å om man vill. Kan kan istället använda dinkelmjöl(som ä lite nyttigare än vanligt vetemjöl) å göra taco pajen med?? 🙂 (svara gärna i min blogg) 🙂
Kolla in