Pannacotta med lemoncurd & granatäpple

Igår svängde jag ihop en dessert på det jag hade hemma då jag inte hade lust att gå ner till affären och det är ofta de gångerna som nya spännande rätter kommer fram. Det blev en härligt syrlig och krämig pannacotta med lemoncurd toppad med granatäpple. Så enkel att göra och så gott! Det här receptet ger två portioner.
 
Ingredienser (pannacotta):
0,5 dl gelesocker multi
1 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven.
2. Blanda gelesocker, vaniljfrön och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning.
3. Häll upp smeten i två glas och låt stå i kylskåp i minst tre timmar.
 
Ingredienser (lemon curd):
1 citron
1 ägg
0,5 dl strösocker
20 g smör
0,25 msk maizena
1 ägg
1 äggula
 
Gör såhär:
1. Tvätta citronen noga och torka av den från vattnet.
2. Riv skalet från citronen och krama ur saften i en kastrull. Vispa ihop detta med strösocker och smör. Koka upp.
3. Tillsätt maizenan och vispa under fortsatt uppvärmning. Låt sjuda tills krämen tjocknar.
4. Häll lemon curden i en skål och låt svalna helt i kylskåp innan du häller den över pannacottan.
5. Toppa med granatäpplekärnor.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x