Marockanska ”harsha”

Som ni kanske har sett så har jag skapat en ny kategori på bloggen som heter ”Marockanskt” då jag har börjat dela med mig av allt fler typiska marockanska recept. Även om jag är halvmarockan anser jag mig inte alls vara någon expert på marockansk matlagning och alla recept ni ser här är det någon kär släkting som gett mig.
 
Harsha är en typ av bröd som äts till frukost eller eftermiddagsteet nere i Marocko. Den kan varieras i oändlighet både i storlek och smak men grunden är alltid semolina/mannagryn. Det här receptet ger ca 9 stycken.
 
Ingredienser:
250 g finmald semolina/mannagryn
0,75 dl kokosflingor
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,75 dl rapsolja
2,5 dl mjölk
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Ha sedan i oljan och mjölken. Blanda väl och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
5. Gör sedan ca 9 st platta kakor och lägg på plåten.
6. Grädda på övervärme längst upp i ungnen tills de fått en gyllenbrun färg och sedan ca 10 minuter på både under- och övervärme i mitten av ugnen.
 
Serveras med myntate, färskost, smör och marmelad.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Vackra bilder mums 😉

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x