



Som ni kanske har sett så har jag skapat en ny kategori på bloggen som heter ”Marockanskt” då jag har börjat dela med mig av allt fler typiska marockanska recept. Även om jag är halvmarockan anser jag mig inte alls vara någon expert på marockansk matlagning och alla recept ni ser här är det någon kär släkting som gett mig.
Harsha är en typ av bröd som äts till frukost eller eftermiddagsteet nere i Marocko. Den kan varieras i oändlighet både i storlek och smak men grunden är alltid semolina/mannagryn. Det här receptet ger ca 9 stycken.
Ingredienser:
250 g finmald semolina/mannagryn
0,75 dl kokosflingor
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,75 dl rapsolja
2,5 dl mjölk
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Ha sedan i oljan och mjölken. Blanda väl och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
5. Gör sedan ca 9 st platta kakor och lägg på plåten.
6. Grädda på övervärme längst upp i ungnen tills de fått en gyllenbrun färg och sedan ca 10 minuter på både under- och övervärme i mitten av ugnen.
Serveras med myntate, färskost, smör och marmelad.
Vackra bilder mums 😉