Italiensk marängsmörkräm

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Italiensk marängsmörkräm

Ingredienser

4 stora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
275 g osaltat smör
rivet skal från en citron

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

4 stora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
275 g osaltat smör
rivet skal från en citron

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
  2. Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
  3. Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
  4. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
  5. Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
  6. Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.
Steg för steg

Räcker till att täcka en tårta med diameter på ca 23 cm och höjd ca 10 cm.

Video
  1. Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
  2. Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
  3. Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
  4. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
  5. Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
  6. Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.

Räcker till att täcka en tårta med diameter på ca 23 cm och höjd ca 10 cm.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
8 years ago

Skar sig när jag försökte göra den.. vad gjorde jag för fel egentligen? :/

Linda
Linda
11 months ago

Bra kortfattat recept! Tack! Skönt att slippa läsa en novell innan man kommer till själva receptet 🙂
En viktig faktor här är att smöret ska vara rumstempererat. Alltså inte hårt, men inte heller smält. Annars skär krämen sig, som jag såg att någon kommenterat.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?