Hallonmousse

Denna hallonmousse går alltid hem och som alla mina fyllningar är den veggie- och halalvänlig! Receptet räcker till ett lager fyllning för en 24-centimeters bred tårta.
This raspberry mousse is a favourite amongst all my friends and family! As my fillings always are, this mousse is perfect for anyone that doesn’t it gelatine. The recipe is enough to fill one layer for a cake that has a diameter of 24 centimeters.
Ingredients:
1 dl frozen raspberries
2 tablespoons water
0.5 tablespoons granulated sugar
lemon juice from half a lemon
2.5 dl jelly sugar
2 dl cream

Do this:
1. Boil the raspberries together with water, sugar and lemon juice.
2. When the raspberries become puree, add the jelly sugar and let boil for about 10 minutes.
3. Pour into a bowl and let cool completely in the refrigerator.
4. Whip the cream and whip it down little by little in the raspberry puree.
5. Set the finished mousse in the refrigerator for at least 3 hours before you fill your cake or serve in glasses.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonmousse

Ingredienser

1 dl frysta hallon
2 msk vatten
0,5 msk strösocker
citronsaft från en halv citron
2,5 dl gelesocker
2 dl grädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 dl frysta hallon
2 msk vatten
0,5 msk strösocker
citronsaft från en halv citron
2,5 dl gelesocker
2 dl grädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp hallonen tillsammans med vatten, strösocker och citronsaft.
  2. När hallonen blivit mos tillsätter du gelesockret och låter koka i ca 10 minuter.
  3. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåp.
  4. Vispa upp grädden och vispa ner den lite i taget i hallonpurén.
  5. Ställ den färdiga moussen i kylskåp i minst 3 timmar innan du fyller din tårta eller serverar i glas.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka upp hallonen tillsammans med vatten, strösocker och citronsaft.
  2. När hallonen blivit mos tillsätter du gelesockret och låter koka i ca 10 minuter.
  3. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåp.
  4. Vispa upp grädden och vispa ner den lite i taget i hallonpurén.
  5. Ställ den färdiga moussen i kylskåp i minst 3 timmar innan du fyller din tårta eller serverar i glas.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Mums!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?