Blixten McQueen Tårta

En tårta till Elias som gillar bilen Blixten McQueen. Den är lite annorlunda mot vad jag brukar göra både vad gäller motiv och att den inte är täckt i sugar paste. Dekorationerna är fästa direkt på smörkrämen med kristyr och de var såå roliga att göra, speciellt bilen. 

 
Det finns hur många tutorials som helst på hur man gör den här bilen på både det ena och det andra sättet men det slutade ändå med att jag google:ade fram en bild och körde på mitt egna sätt. Jag kan tycka tutorials är bra för att få inspiration men för mig funkar det aldrig att låsa mig fast vid dem och försöka göra exakt som personen.
 
Som vanligt är botten gjord enligt tre lika receptet med ljusa bottnar som jag fyllde med blåbärs- och hallonmousse. Spacklade gjorde jag som vanligt med italiensk marrängsmörkräm som jag färgade med pastafärg.
 
 
This is a cake for Elias who likes the car Lightening McQueen. This is a different cake from what I’m used to making since it’s not cover in sugarpaste and I’ve never made a cake with this theme before. The cake toppers and decorations are made in gum paste and fastened with royal icing. This was so much fun to do, especially the car!
 
There are lots of tutorials of how to make this car but I still ended up on google with a picture of the car and did it my own way. Tutorials are great inspiration but I can’t lock myself to do exactly like the person in the tutorial.
 
The cake base for this cake is as usual made according to this recipe. I filled it with blueberry and raspberry mousse and covered it in italian meringue butter cream that I coloured.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Blixten McQueen Tårta

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dekora - Bakblogg
8 years ago

Så tjusigt! Kul att göra lite annorlunda ibland 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?