Bananpannkakor

Söndagsfrukosten lägger jag alltid lite extra krut på, jag vet inte riktigt varför men det är alltid härligt att unna sig något tillsammans med de man tycker om innan vardagsstressen återfinner sig. Igår blev det dessa läckra bananpannkakor till frukost med lönnsirap och micrade hallon! Riktigt gott och inte alls särskilt nyttigt. Receptet räcker till ca 6 personer.
 

Ingredienser:

4 msk smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk socker
5 dl mjölk
2 bananer
 
Gör såhär:
1. Kör bananerna i en mixer till en helt slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull och vispa snabbt ner ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i äggblandningen.
4. Blanda försiktigt i mjölken och häll till sist i banansmeten.
5. Stek pannkakorna och servera tillsammans med lönnsirap och bär!
 
 
Ingredients:
4 tablespoons butter
2 eggs
5 dl flour
2 teaspoons baking powder
2 teaspoon vanilla
2 tablespoons sugar
5 dl milk
2 bananas
 
1. Mix the bananas in a blender to a completely smooth batter.
2. Melt the butter in a saucepan and whisk quickly down one egg at a time.
3. Mix the dry ingredients in a bowl and sift them into the egg mixture.
4. Gently mix in the milk and add the mixed bananas.
5. Fry the pancakes and serve with maple syrup and berries!
Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Gud vad gott! 😀

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x