Bananpannkakor

Söndagsfrukosten lägger jag alltid lite extra krut på, jag vet inte riktigt varför men det är alltid härligt att unna sig något tillsammans med de man tycker om innan vardagsstressen återfinner sig. Igår blev det dessa läckra bananpannkakor till frukost med lönnsirap och micrade hallon! Riktigt gott och inte alls särskilt nyttigt. Receptet räcker till ca 6 personer.
Ingredients:
4 tablespoons butter
2 eggs
5 dl flour
2 teaspoons baking powder
2 teaspoon vanilla
2 tablespoons sugar
5 dl milk
2 bananas
1. Mix the bananas in a blender to a completely smooth batter.
2. Melt the butter in a saucepan and whisk quickly down one egg at a time.
3. Mix the dry ingredients in a bowl and sift them into the egg mixture.
4. Gently mix in the milk and add the mixed bananas.
5. Fry the pancakes and serve with maple syrup and berries!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Bananpannkakor

Portioner: 6

Ingredienser

4 msk smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk socker
5 dl mjölk
2 bananer

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

4 msk smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk socker
5 dl mjölk
2 bananer

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kör bananerna i en mixer till en helt slät smet.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa snabbt ner ett ägg i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i äggblandningen.
  4. Blanda försiktigt i mjölken och häll till sist i banansmeten.
  5. Stek pannkakorna och servera tillsammans med lönnsirap och bär!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kör bananerna i en mixer till en helt slät smet.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa snabbt ner ett ägg i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i äggblandningen.
  4. Blanda försiktigt i mjölken och häll till sist i banansmeten.
  5. Stek pannkakorna och servera tillsammans med lönnsirap och bär!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Gud vad gott! 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?