Tutorial: Pregnant belly cake

Att göra en tårta i form av en gravidmage är lättare än vad man tror! Det huvudsakliga sakerna som man behöver är en stor skål i den storlek man vill att magen ska vara och två mindre i den storlek man vill att brösten ska vara. Till den som jag gjorde i detta inlägg, använde jag en skål med diametern 22 cm och två små i storlek 12 cm i diameter. Utöver detta så behöver du tårtbottnar, plastfolie, sugarpaste att täcka tårtan med och eventuellt pastafärg.

Förbered de fyllningar du vill använda och täck sedan skålarnas insida med plastfolie. Lämna lite folie hängandes över kanten så att du kan täcka innehållet senare. Det finns olika sätt hur man fyller den här typen av tårtor men jag tycker det är lättast att göra tre stycken tårtbottnar enligt ”tre lika”.
 
För magen så använder jag tårtbotten som är lite större än skålens diameter, i detta fall tårtbotten gjord i bakform med diameter 24 cm till skål med diameter 22 cm, och tar tårtbotten precis som den är, utan att skära till något, och fyller som vanligt. Tårtbotten-fyllning-tårtbotten-fyllnings osv tills den sista botten når skålens kant. Viktigt är att packa bottnarna tätt och inte ha för mycket fyllning så att det sipprar ut. Lägg den överblivna plastfolien över botten och lägg eventuellt mer plastfolie så att kakan täcks helt. Upprepa samma procedur för de mindre skålarna men för dessa har jag skurit ut cirklar från tårtbottnarna som är lika stora som skålarnas diamrter. Låt sedan skålarna stå över natten i kyl.
Nu är det dags att montera tårtan! Ta fram en tårtbricka som passar. Ta ut kakorna från skålarna och avlägsna plastfolien. Lägg sedan kakorna som du vill ha dem. Spackla sedan tårtan och täck med sugar paste efter smak och tycke! För hudfärg använder jag pastafärgen ivory och för rosetten och övriga dekorationer använder jag gum paste.
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x