Pear and vanilla cupcakes

De cupcakes som bakades till babyshowern behövde ju såklart följa färgtemat som gick i vitt och mintgrön med silverdetaljer. Jag valde därför att göra vaniljcupcakes i vita minicupcakes formar och göra en päronfrosting på smörkräm. Riktigt söta och goda små mumsbitar blev det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pear and vanilla cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (päronsmörkräm):
300 g mjukt smör
4 dl florsocker
koncentrerad päronsaft
päronessence

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (päronsmörkräm):
300 g mjukt smör
4 dl florsocker
koncentrerad päronsaft
päronessence

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Muffins: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda.
  7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
  10. Päronsmörkräm: Vispa upp smöret tills det blir riktigt fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  11. Sikta ner florsockret under fortsatt vispning.
  12. Tillsätt koncentrerad päronsaft och essence efter eget tycke och smak.
  13. Spritsa på dina cupcakes!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Muffins: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda.
  7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
  10. Päronsmörkräm: Vispa upp smöret tills det blir riktigt fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  11. Sikta ner florsockret under fortsatt vispning.
  12. Tillsätt koncentrerad päronsaft och essence efter eget tycke och smak.
  13. Spritsa på dina cupcakes!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
Emilia
2 years ago

Vad görmanmed mjölken i receptet, har läst flera gånger men kan inte se varman använder det?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?