Pear and vanilla cupcakes

De cupcakes som bakades till babyshowern behövde ju såklart följa färgtemat som gick i vitt och mintgrön med silverdetaljer. Jag valde därför att göra vaniljcupcakes i vita minicupcakes formar och göra en päronfrosting på smörkräm. Riktigt söta och goda små mumsbitar blev det! Det här receptet ger 12 mellanstora eller 24 små cupcakes.
 
Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Görs såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda.
7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
 
Ingredienser (päronsmörkräm):
300 g mjukt smör
4 dl florsocker
koncentrerad päronsaft
päronessence
 
Gör såhär:
1. Vispa upp smöret tills det blir riktigt fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
2. Sikta ner florsockret under fortsatt vispning.
3. Tillsätt koncentrerad päronsaft och essence efter eget tycke och smak.
4. Spritsa på dina cupcakes!
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
Emilia
3 månader sedan

Vad görmanmed mjölken i receptet, har läst flera gånger men kan inte se varman använder det?

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x