Nutellafyllda pannkakor

Första gången på länge som hela familjen är lediga en heldag samtidigt. Jag och min mans scheman går ofta om varandra så sånna här dagar känns alltid lite speciella. Vad passar inte bättre att börja dagen med då än en festlig frukost?
Jag gjorde amerikanska pannkakor fyllda med nutella, toppade med mörk sirap och färska bär – riktigt gott och framförallt enkelt att göra! Tidigare har jag tyckt att amerikanska pannkakor varit lite för mycket, att de växer i munnen och inte alls varit sådär luftiga som jag velat ha dem men med det här receptet blir de perfekta.
Det här receptet ger ca 10 pannkakor beroende på hur stora du gör dem. Mitt tips är att frysa in nutellaplattorna kvällen innan så att det bara är att steka pannkakorna dagen efter
Serves about 10 pancakes.
Ingredients (nutella pancakes):
2 cups flour
0.5 tsp salt
2 tablespoons granulated sugar
5 cups milk
4 tablespoons melted butter
2 eggs
about 200 g nutella

Do this:
  1. Pipe out nutella plates on a baking paper. Put in the freezer until completely hardened.
  2. Mix together the dry ingredients in a bowl.
  3. Melt the butter.
  4. Pour the milk into the bowl and mix thoroughly until the mixture is completely lump-free. Then add butter stirring.
  5. Whisk in the eggs.
  6. To fill your pancakes with nutella, you first need to pour a little batter into the pan (about 1/4 cup) as usual when making pancakes but they should be relatively small as they will drain out more when you have in the nutella. Wait a few minutes until the pancake has begun to harden a little bit and then add a nutella plate in the middle of the pancake. Cover the nutella with more batter, about 1/4 cup. The heat should be medium.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nutellafyllda pannkakor

Portioner: 10

Ingredienser

5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk strösocker
5 dl mjölk
4 msk smält smör
2 ägg
ca 200 g nutella

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk strösocker
5 dl mjölk
4 msk smält smör
2 ägg
ca 200 g nutella

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Klicka eller spritsa ut nutellaplattor på ett bakplåtspapper. Låt stå i frysen tills de stelnat helt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret.
  4. Häll ner mjölken i bunken och blanda ordentligt tills smeten är helt klumpfri. Tillsätt därefter smöret under fortsatt omrörning.
  5. Vispa ner äggen.
  6. För att skapa en nutellagömma behöver du först hälla lite smet i stekpannan (jag kör på ca 0,5 dl) som vanligt när du gör pannkakor men de ska vara relativt små då de kommer rinna ut mer när du har i nutellan. Vänta någon minut tills pannkakan börjat gräddas och lägg sedan en nutellaplatta i mitten av pannkakan. Täck sedan nutellan med mer smet, ca 0,25 dl. Värmen ska gärna vara på medel men prova dig fram för att få en jämn och fin yta. Jag brukar behöva variera mellan högsta och mellersta värmen när jag steker pannkakor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Klicka eller spritsa ut nutellaplattor på ett bakplåtspapper. Låt stå i frysen tills de stelnat helt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret.
  4. Häll ner mjölken i bunken och blanda ordentligt tills smeten är helt klumpfri. Tillsätt därefter smöret under fortsatt omrörning.
  5. Vispa ner äggen.
  6. För att skapa en nutellagömma behöver du först hälla lite smet i stekpannan (jag kör på ca 0,5 dl) som vanligt när du gör pannkakor men de ska vara relativt små då de kommer rinna ut mer när du har i nutellan. Vänta någon minut tills pannkakan börjat gräddas och lägg sedan en nutellaplatta i mitten av pannkakan. Täck sedan nutellan med mer smet, ca 0,25 dl. Värmen ska gärna vara på medel men prova dig fram för att få en jämn och fin yta. Jag brukar behöva variera mellan högsta och mellersta värmen när jag steker pannkakor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

1 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
8 years ago

Nu kommer det att verka jättekonstigt att få en kommentar på ett så "gammalt" inlägg men det såg bara för gott ut att jag inte kunde hålla mig!!
Jag har också en fråga, mätte du (ungefär) hur mycket smet det gick åt till varje pannkaka? Tänkte göra de här till brunch i helgen & ville bara vara säker på att jag kan få lika många pannkakor som du fick av en sats 🙂

Susanna Maria
8 years ago

Alltså, hur gott såg inte det där ut! Hihi 😉

Kai
Kai
8 years ago

Det där såg ju inte alls gott ut.. 🙂 Nutella är livsfarligt..

ɑ n n i k ɑ
8 years ago

Åhh super mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?