Chocolate on chocolate cupcakes

Eftersom en vän har haft det lite tufft på siståne så bestämde jag och en gemensam vän oss för att överraska henne med lite kärlek och choklad.
 
Det blev en mysig och rolig träff och det som låg i paketet var saftiga chokladcupcakes med mjölkchokladfluff.
 
Riktgit goda blev de och man brukar ju säga att de mest uppskattade presenterna är hemmagjorda! Receptet hittar ni nedan och räcker till 12 cupcakes! Mjölkchokladfluffen behöver förberedas en dag eller minst 5 timmar innan.
 
Ingredienser (muffins):
75 gram smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe eller hett vatten
1,5 dl mjölk
1 stort ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Smält smöret. Häll över i en skål och tillsätt sedan vaniljsocker, kaffe och mjölk. Vispa lätt upp ägget och tillsätt det också till smöret. Blanda ihop med slickepott.
3. Sikta ner mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker i en annan skål. Blanda väl och blanda sedan ihop med smörsmeten till en slät blandning.
4. Fyll varje muffinsform med 2/3 smet.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar med mjölkchokladfluff.
 
Ingredienser (mjölkchokladfluff):
4 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
 
Gör såhär:
1. Hacka mjölkchokladen grovt, de smälter snabbare då.
2. Lägg choklad och grädde i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning tills all choklad smält. Det får inte koka – då finns risk att fluffet skär sig!
3. Häll över smeten i en skål och låt stå i kyl i minst 5h, helst över natten innan du vispar upp och spritsar på dina cupcakes.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x